Noutopoika ja MYK

Noutopoika-palvelu on julkista joukkoliikennettä, jossa yhdistyvät perinteinen linja-autoliikenne ja taksiliikenteelle ominainen ovelta-ovelle –palvelu. Noutopoika-liikenne on aiemmin toiminut Kyytipoika nimellä. Palvelu ei kokenut muutoksia nimen vaihdon yhteydessä, vaan jatkaa samalla asiakaslähtöisellä toimintaperiaatteella.

Noutopoikaan voi nousta pysäkiltä tai Noutopojan voi tilata Pohjois-Karjalan Matkojenyhdistelykeskuksesta (MYK), jolloin auton voi pyytää hakemaan jopa kotiovelta asti. Noutopojat ajavat Joensuun keskusta-alueella Marjalasta aina Utraan ja Hukanhaudalle saakka. Noutopoika-liikennettä ajetaan kahdella autolla (Noutopojat 1 ja 2).

Noutopojissa on otettu huomioon iäkkäämpien ja toimintaesteisten henkilöiden esteettömyyden tarpeet. Noutopoika-autot ovat pieniä matalalattiaisia linja-autoja, joihin pääsee myös pyörätuolilla ja lisäksi tarvittaessa kuljettajat avustavat asiakkaita kyytiin nousemisessa ja poistumisessa. Noutopoika liikennöintialueella asiakkaat viedään mahdollisimman lähelle heidän haluamiansa asiointipaikkoja tai kotiovea silloin, kun se on liikenteellisesti mahdollista.

Kutsu ja käytä Noutopoikaa

Katso aikataulusta, milloin Noutopoika ajaa alueellasi. Alueen ja kellonajan sopiessa suunnitelmiisi, varaa kutsukyytisi soittamalla numeroon 013 267 7000, edellisenä päivänä tai viimeistään tuntia ennen lähtöä. Noutopoika-tilaukset voi tehdä puhelimitse MYK:n aukioloaikoina arkisin klo 6.40 - 17.00.

Mikäli jo tilaamasi matkan tarve muuttuu, muistathan peruuttaa tilauksesi! Peruuttamattomasta tilauksesta peritään 15 euron maksu.

Maksuksi kelpaavat Jojo-liikenteessä käytössä olevat liput. Kertalipun hinta on käteisellä maksettaessa 3,80 euroa. Lastenvaunut ja saattaja sekä sotaveteraanit kuljetetaan maksutta. Vammaisen avustaja pääsee matkustamaan ilman maksua, mikäli avustettavan EU:n Vammaiskortissa on A-merkintä. Jojo-liikenteestä tutut City-vyöhyke ja Hilja-lippu eivät ole käytössä Noutopoika -liikenteessä.

 
Asiakas, joka tarvitsee avustajaa Noutopoika-matkoillaan, voi tarvittaessa ottaa yhteyttä seniorineuvontaan Ankkuriin puhelinnumeroon 013 330 2890 ja tiedustella lisätietoja Noutopoikien avustajakortista.

Palvelubussi Noutopoika on tarkoitettu kaikille joensuulaisille. Savo-Karjalan Linjan matalalattiaiseen Noutopoikaan pääsee helposti myös lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa.

Noutopojan aikataulut ja ajoalueet löydät alla olevista pdf-tiedostoista.

Päivitetty 21.09.2018

Ajoaluekartta ja Noutopojan aikataulu

1.6MB, PDF