Noutopoika ja MYK

Noutopoika-palvelu on julkista joukkoliikennettä, jossa yhdistyvät perinteinen linja-autoliikenne ja taksiliikenteelle ominainen ovelta-ovelle –palvelu. Noutopoika-liikenne on aiemmin toiminut Kyytipoika nimellä. Palvelu ei kokenut muutoksia nimen vaihdon yhteydessä, vaan jatkaa samalla asiakaslähtöisellä toimintaperiaatteella.

Noutopoikaan voi nousta pysäkiltä tai Noutopojan voi tilata Pohjois-Karjalan Matkojenyhdistelykeskuksesta (MYK), jolloin auton voi pyytää hakemaan jopa kotiovelta asti. Noutopojat ajavat Joensuun keskusta-alueella Marjalasta aina Utraan ja Hukanhaudalle saakka. Noutopoika-liikennettä ajetaan kahdella autolla (Noutopojat 1 ja 2).

Noutopojissa on otettu huomioon iäkkäämpien ja toimintaesteisten henkilöiden esteettömyyden tarpeet. Noutopoika-autot ovat pieniä matalalattiaisia linja-autoja, joihin pääsee myös pyörätuolilla ja lisäksi tarvittaessa kuljettajat avustavat asiakkaita kyytiin nousemisessa ja poistumisessa. Noutopoika liikennöintialueella asiakkaat viedään mahdollisimman lähelle heidän haluamiansa asiointipaikkoja tai kotiovea silloin, kun se on liikenteellisesti mahdollista.

Kutsu ja käytä Noutopoikaa

Katso aikataulusta, milloin Noutopoika ajaa alueellasi. Alueen ja kellonajan sopiessa suunnitelmiisi, tule kyytiin pysäkiltä tai varaa kyytisi soittamalla numeroon 013 267 7000, edellisenä päivänä tai viimeistään tuntia ennen lähtöä. Noutopoika tilaukset voi tehdä puhelimitse MYK:n aukioloaikoina arkisin klo 6.40 - 17.00.

Kertalipun hinta on 3,80 euroa. Maksuksi kelpaavat myös kaikki JOJO-liikenteessä käytössä olevat kausi- ja arvoliput, eivät kuitenkaan kampanjatuotteet. Lastenvaunut ja saattaja kuljetetaan ilmaiseksi. Myös sotaveteraanit matkustavat ilmaiseksi.

 
Asiakas, joka tarvitsee avustajaa Noutopoika-matkoillaan, voi tarvittaessa ottaa yhteyttä seniorineuvontaan Ankkuriin puhelinnumeroon 013 330 2890 ja tiedustella lisätietoja Noutopoikien avustajakortista.

Palvelubussi Noutopoika on tarkoitettu kaikille joensuulaisille. Savo-Karjalan Linjan matalalattiaiseen Noutopoikaan pääsee helposti myös lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa.

Noutopojan aikataulut ja ajoalueet löydät alla olevista pdf-tiedostoista.

Päivitetty 24.01.2018

Ajoaluekartta ja Noutopojan aikataulu