OHJELMA

Musiikkitalvea vietetään 22.-25.2.2018 teemalla Winterreise - Talvinen matka

Musiikkitalvi kokoaa Joensuun musiikkitoimijat yhteen tuottamaan nelipäiväisen festivaalin, josta eri musiikinlajien ystäville löytyy valloittavia elämyksiä!

 

Esite / Brochure / брошюра (pdf)

To 22.2. Carelia-sali klo 19Jurjen_Hempel
Musiikkitalven avajaiskonsertti:
VAELLUSFANTASIA
johtaa Jurjen Hempel
solisti Johannes Piirto, piano

OHJELMA
Franz Schubert: Sinfonia nro 8 h-molli, "Keskeneräinen"
Franz Schubert (ork. F. Liszt): Wanderer-fantasia C-duuri
Franz Schubert/Luciano Berio: Rendering

Schubert keskeytti suosituimpien teostensa joukkoon nousseen 8. sinfoniansa matkan tuntemattomaksi jääneestä syystä kahden osan jälkeen. Vaellusfantasian pianolle on Franz Liszt orkestroinut Schubertin viitoittamana virtuoosiseksi pianokonsertoksi. Myös Schubertin 10. sinfonia jäi kesken. Sen luonnokset ja katkelmat vei Berio päätepisteeseensä omalla persoonallisella sävelkielellään.

Liput 23,50/21,50/9,50 euroa Carelicumista tai ovelta
Ticketmasterilta (alk. 26,50/24,50/10,50 euroa)

To 22.2. Kerubi klo 19Etnorockers
RYTMIKLUBI

Musiikkitalven klubit avaavalla Rytmiklubilla tarjoillaan kattaus konservatorion musiikkiopisto- ja perustutkintolinjan yhtyeitä. Samalle stagelle nousevat pienet ja isommat muusikot vuoron perään.

Vapaa pääsy (narikkamaksu) - tervetuloa!

Pe 23.2. Carelicumin aula klo 12Konsan lapset
MUSIIKKIA KONSERVATORIOLTA

Konservatorion nuoret soittajat ja laulajat, johdattavat musiikilliselle matkalle tuoden lämpöä ja iloa talven kylmyyteen. Tervetuloa nauttimaan hauskasta ja vähän jännittävästäkin konsertista!

Vapaa pääsy - tervetuloa!

Pe 23.2. Muikku-sali klo 17ReimaRaijas
Luentokonsertti: FRANZ LISZTIN WINTERREISE
Reima Raijas, piano ja puhe

Miksi Liszt sovitti Schubertin Winterreisen pianolle? Reima Raijas valottaa teoksen mysteerejä kertoen ja soittaen. Lisztin transkriptio on konserttielämästä kadonnut, mutta osin sen ansiosta Schubertin ja Müllerin Winterreise on nykyään hyvin tunnettu ja arvostettu.

Kesto noin tunnin.

Vapaa pääsy – tervetuloa!


Pe 23.2. Carelia-sali klo 19
WINTERREISE - TALVINEN MATKA
Petri Lindroos, laulu
Kristian Attila, piano
Jukka Romu, lausunta

Franz Schubert: Winterreise - Talvinen matka op. 89, D. 911

Joensuun oopperayhdistyksen tuottamassa konsertissa kuullaan koko festivaalille nimen antanut laulusarja Winterreise. Se on Franz Schubertin vuonna 1827 säveltämä laulusarja, joka pohjautuu Wilhelm Müllerin runoihin. Schubert sävelsi sarjan viimeisinä vuosinaan ja tarkisti teoksen painoon lähtevän version viimeisinä elinpäivinään. Siitä on tullut lied-repertuaarin maineikkain teos. Sarjan 24 laulua kuvaavat päähenkilön matkaa pois hänet hylänneen rakastetun talosta. Matkan varrella kohtaamiensa ihmisten, rakennelmien ja luonnonilmiöiden kautta päähenkilö peilaa suruaan.

Solistina kuultava Petri Lindroos tekee näyttävää kansainvälistä uraa matalasointisella ja tulkintavoimaisella äänellään.

Kesto 1 t 40 minuuttia, ei väliaikaa
Tarjoilut katettuna ennen konserttia klo 18-19

Liput 25/23/10 euroa Carelicumista tai ovelta
Ticketmasterilta (alk. 28/26/11 euroa)


Pe 23.2. Teatteriravintolan lasiterassi klo 21.30Virta Ensemble
KLASSISTA! -klubi
Virta Ensemble ystävineen

Tässä konsertissa et putoa pulkasta etkä tipu heikkoihin jäihin! Virta Ensemble hiihtelee oudoimmillekin laduille ja joskus jopa umpihangessa. Mitä yhteistä on Schubertilla ja lumikengillä? Entäs Rahmaninovilla ja Meksikolla? Ei välttämättä mitään! Vyötä pilkkihaalarisi ja tule Klassista! –klubille kuuntelemaan! Lumikengät on hyvä jättää eteiseen. Illan urheilusuorituksesta vastaa duo (W)intersport esittämällä talvista hupimeininkiä.

Liput 12/12/8 euroa Carelicumista tai ovelta
Ticketmasterilta (alk. 14,50/14,50/9 euroa)

La 24.2. Carelicumin aula klo 12Musaa Carelicumissa
MUSIIKKIA KONSERVATORIOLTA

Konservatorion nuoret soittajat ja laulajat, johdattavat musiikilliselle matkalle tuoden lämpöä ja iloa talven kylmyyteen. Tervetuloa nauttimaan hauskasta ja vähän jännittävästäkin konsertista!

Vapaa pääsy - tervetuloa!

La 24.2. Taidemuseon sali klo 15Jurjen_Hempel
SCHUBERTIADI
johtaa Jurjen Hempel
solisti Mariko Matsumoto, viulu
juontaa Antti Häyrynen

OHJELMA
Franz Schubert: Der Teufel als Hydraulicus -alkusoitto, D4Mariko Matsumoto
Franz Schubert: Rondo viululle ja jousille A-duuri, D438
Franz Schubert (ork. R. Davidson): Fantasia f-molli, D940

Schubert kokoontui ystäviensä kanssa kotisalonkeihin nauttimaan musiikista, runoista ja virvokkeista. Nyt me kokoonnumme nauttimaan hänen musiikistaan - nuoren Schubertin riuskasta näytelmäalkusoitosta "Paholainen insinöörinä", tuotteliaimman kukoistuskauden konserttirondosta sekä viimeiseksi jääneestä pianofantasiasta, jonka herkät sävelet Schubert kirjoitti vain muutama kuukausi ennen kuolemaansa.

Kesto noin tunti, ei väliaikaa.

Liput 15/13/8 euroa Carelicumista tai ovelta
Ticketmasterilta (alk. 17,50/15,50/9 euroa)


La 24.2. Joensuun ev.lut. kirkko klo 19Tuomas Pyrhönen
VUODENAIKOJEN LÄMPÖ
Tuomas Pyrhönen, urut

Ohjelmassa Felix Mendelssohnin ja Johannes Brahmsin urkuteoksia sekä urkusovituksia Franz Schubertin Winterreise-laulusarjasta ja Robert Schumannin Lapsikuvia-sarjasta.

Vapaa pääsy - tervetuloa!

La 24.2. Teatteriravintola klo 21.30JussiLehtonenBand
JAZZ-KLUBI: Jussi Lehtonen Band
Joonatan Rautio, saksofoni, Teemu Viinikainen, kitara, Aki Rissanen, piano, Juho Kivivuori, basso ja Jussi Lehtonen, rummut

JLB tekee vahvan paluun vuonna 2009 julkaistun Firstborn-levyn tunnelmiin. Eturivin solistit ovat edelleen Joonatan Rautio, Teemu Viinikainen ja Aki Rissanen, mutta musiikki on täysin uutta. Lehtosen sävelkynästä on tullut setillinen uutta ja paikoin myös erilaista musiikkia kuin mitä olemme tottuneet kuulemaan tältä säveltävältä rumpalilta. Musiikissa on monipuolisia rytmisiä elementtejä yhdistettynä modernin jazzmusiikin harmoniaan. Kaiken takana on edelleen jazzmusiikin ytimestä löytyvä svengi ja intensiteetti, jonka nämä riskejä kaihtamattomat soittajat varmasti pystyvät tuomaan esiin!

Liput 15/15/6 euroa (Jazzkerho-76 jäsenet 10 euroa) Carelicumista tai ovelta
Ticketmasterilta (alk. 17,50/17,50/7 euroa)

Su 25.2. Taidemuseon sali klo 15Akanvirta
MATKA LUONTOON, MATKA VIRTAAN
Akanvirta, naiskuoro
johtaa Sanna Heikkinen

Konsertti on aikamatka laulujen teitä pitkin elämään, luontoon ja veden virtaan, johon kuoron nimikin viittaa. Säveltäjänimiä mm. Jussi Chydenius, Soila Sariola, Mia Makaroff ja Seija Kiiveri.

Liput 10/7/5 euroa Carelicumista tai ovelta
Ticketmasterilta (alk. 11/8/6 euroa)

Su 25.2. Carelia-sali klo 18Konsa Ensemble
SIELULLA, PALOLLA, SYDÄMELLÄ
Konsa Ensemble, ohjaus Hans Lodders
ja
Sinfoninen puhallinorkesteri Carelian Winds
johtaa Taina Viinisalo
solisti Johanna Kärkkäinen, huilu
Johanna Kärkkäinen
Ammattiopiskelijoista ja pitkällä olevista musiikkiopiston oppilaista koostuva Konsa Ensemble tarjoilee tangoa ja muuta viihteellistä orkesterimusiikkia.  Ilman kapellimestaria soittavassa yhtyeessä perusajatuksena on, että soittaminen yhdessä on kivaa!

Carelian Winds –projektiorkesterissa Itä-Suomen musiikkioppilaitosten edistyneimmät puhallinsoittajat esittelevät puhallinorkesterin mahdollisuuksia sinfonisen ohjelmiston tulkkina. Ytimenä on nuorten muusikoiden tekemisen tahto, soittamisen palo ja yhdessä tekemisen voima!

Liput 10/5/5 euroa Carelicumista tai ovelta
Ticketmasterilta (alk. 11/6/6 euroa)


Lippuhinnat on ilmoitettu: aikuiset / eläkeläiset / muut mahdolliset alennusryhmät

LIPUNMYYNTI: Ennakkoon Carelicum palvelut, Koskikatu 5 tai kuhunkin konserttiin alkaen tuntia ennen konserttia konserttipaikalla. Lippupalvelusta ostettuina hintoihin lisätään palvelumaksut

MUUTOKSET MAHDOLLISIA