Matkaohjeita

Matkaohjeita

Kertalippu ostetaan kuljettajalta. Maksamiseen on hyvä varata tasaraha. Jos vaihtorahaa ei pystytä järjestämään voi kuljettaja kieltäytyä ottamasta maksua Jojo-liikenteessä 20 euroa suuremmista seteleistä.

Waltti-kortin käyttö bussissa

Waltti-kortin kausilippu luetaan rahastuslaitteella, jolloin matka rekisteröityy.

Waltti-kortin arvolippu luetaan rahastuslaitteella, jonka jälkeen kuljettaja valitsee vyöhykkeet ja lipulla matkustavien lukumäärän. Tämän jälkeen kortti luetaan vielä uudelleen rahastuslaitteella, jolloin oikea veloitus rekisteröityy myös kortille.

Vaihtomatka Jojo-liikenteessä

Jojo-liikenteessä kertalipulla tai arvolipulla matkustavilla on maksuton vaihto-oikeus. Vaihtoaika yhden vyöhykkeen lipuilla on yksi tunti, useamman vyöhykkeen lipuilla kaksi tuntia. Aika lasketaan ensimmäisessä autossa ostetusta tai leimatusta matkalipusta. Vaihtolippu rekisteröityy Waltti-kortille. Maksettaessa käteisellä vaihtolippuna toimii käteiskuitti.

Jojo Waltti-kortin kausilipulla voi vaihtaa Jojo-liikenteeseen sekä ELY-keskuksen Waltti-liikenteeseen Jojo-alueella. HUOM! Kausilippujen ristiinkäytössä Waltti-korttien lataukset toimivat noin 1-2 vrk:n viiveellä riippumatta siitä, missä lataus on tehty.


Lastenvaunut

Lasta lastenvaunuissa kuljettava yksi matkustaja ja tämän mukana olevat alle 7-vuotiaat saavat matkustaa maksutta matalalattialinjoilla, jotka on merkitty aikatauluvihkossa. Lastenvaunupaikkoja on autossa yleensä 2. Muissa vuoroissa lastenvaunujen kanssa matkustava maksaa matkansa normaalisti, mutta lastenvaunuista ei peritä maksua.

Lastenvaunujen kanssa matkustettaessa on varauduttava siihen, että vaunujen kanssa ei ehkä mahdu ensimmäiseen mahdolliseen bussiin.

Lemmikkieläimet

Linja-autoissa saa kuljettaa poliisikoiraa, näkövammaisten opaskoiraa, liikuntarajoitteisen avustajakoiraa tai avustajakoiraksi koulutettavaa koiraa. Muiden lemmikkieläinten kuljettaminen on kuljettajan harkinnassa tapauskohtaisesti. Kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta autoon lemmikkieläintä, jos auto on kovin täynnä, siellä on jo muita lemmikkieläimiä tai muut matkustajat vastustavat eläimen autoon ottamista.

Omistaja on vastuussa siitä, ettei eläin aiheuta häiriötä muille matkustajille. Lemmikkieläimen kuljettamisesta ei peritä maksua. Joensuun seudun joukkoliikenteessä noudatetaan linja-autoliiton suositusta eläinten kuljetuksesta. Suosituksen mukaan tavallisia ja vaarattomia lemmikkejä voidaan kuljettaa bussissa saattajan kanssa ja vastuulla, jos bussissa on tilaa.

Lemmikkieläimet sijoitetaan bussiin siten, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa muille matkustajille. Lemmikkieläimiä ei saa sijoittaa istuimille eikä niitä saa pitää irrallaan. Bussissa jo olevalla allergisella matkustajalla on ensisijaisesti oikeus valita paikka ja tarvittaessa jopa pyytää kuljettajaa estämään lemmikkiä nousemasta bussiin. Kanssamatkustajat eivät kuitenkaan voi estää opas- tai avustajakoiraa nousemasta autoon.

Matkatavarat

Polkupyörien ja muiden isokokoisten tavaroiden ottamisesta bussiin päättää kuljettaja tilanteen mukaan. Polkupyörästä peritään lasten lipun hinta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Aikataulut

Sää-, liikenne- tai muut olosuhteet voivat tilapäisesti hidastaa ajoa tai estää kokonaan vuorojen ajamisen. Aikatauluvihkossa esitetyt ajoajat ovat viitteellisiä. Pysäkeillä esitetyt aikataulut ovat ohjeellisia. Varaudu pysäkille ajoissa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Päivitetty 16.08.2017