"Henkilökohtaisia työllisyyspalveluita"

Maa- ja metsätalousalan työkokeilupaikat

Työkokeilu on ei-työsuhteinen urasuunnittelua ja työllistymistä edistävä palvelu. Joensuun kaupunki tarjoaa työkokeilumahdollisuuksia eri ammattialoilla. Kaupungin työkokeilussa voi olla muun muassa TE-toimiston, eläke- tai vakuutusyhtiöiden työkokeilusopimuksilla. 

Selvitä työkokeilumahdollisuutesi työkokeilun rahoittajalta ja etsi sopiva työkokeilutehtävä sivuillamme olevista ammattialakohtaisista luetteloista www.joensuu.fi/tyokokeilupaikat.

Sinkkolan kotieläinpiha

Kotieläinpihaan voit hakea työkokeilun kautta. Työkokeilupaikkoja kesän aikana on tilanhuoltajana, eläintenhoitotehtävissä, kesäkahviossa sekä Sinkkola-pajassa.

Kotieläinpiha on avoinna 15.5.-31.8.2018 välisenä aikana (tiistai-sunnuntai klo 9-17)

  • Tilahuoltajan  (huhtikuun lopusta /viimeistään toukokuun alusta alkaen syyskuun loppuun sakka) tehtävänä on pihan kunnostustyöt, korjaus- ja remonttitehtävät, eläintenhoitotehtävät. Tehtävä vaatii itsenäistä työotetta ja kykyä tulla toimeen lasten ja nuorten kanssa. Työ on pääsääntöisesti arkipäivisin tehtävää päivätyötä ja sen suorittamiseen autosta ja ajokortista on hyötyä.
  • Eläintenhoito - pihan kesäasukkaiden päivittäisestä hyvinvoinnista huolehtiminen, eläinten ruokinta, ulos siirtäminen/sisään kuljetus, siivous sekä opastus ja asiakaspalvelutehtävät.
  • Kesäkahvio - kahvion avaaminen, myytävien tuotteiden esille laitto, pullien paistaminen, yleisestä siisteydestä huolehtiminen, opastus ja asiakaspalvelutehtävät,  kahvion sulkeminen. Teatterikaudella väliaikamyyntiin osallistuminen.
  • Sinkkolapajassa tarjotaan ohjattua toimintaa lapsille ja lapsiperheille. Aurinko paistaa (ja välillä sataa), mutta ohjaajan hymy ei hyydy.  Kesäkaudella toimivassa pajan pääset oppimaan ohjaustehtäviä ja pajan toiminnan suunnittelemista. Tämä on sinun kesäinen oppimisen paikkasi jos työskentely tulevaisuudessa lasten tai nuorten parissa kiinnostaa.
  • Päiväleiriohjaaja Sinkkolan päiväleirit ovat kaupungin suosituimmat lasten leirit! Toimintaa ja ohjausta ja huisketta on koko päiväksi. Jos työskentely lasten parissa on ollut suunnitelmissasi, tule testaamaan alan sopivuus leireillämme!
Työkokeilutehtäviin perehdyttäminen tapahtuu kotieläinpihan toiminnasta vastaavan nuoriso-ohjaajan sekä vastaavan eläintenhoitajan sekä vastaavan kahvionhoitajan toimesta.

Lisätietoja/yhteydenotot Sinkkolan kotieläinpihan työkokeilupaikoista:
Tiina Karttunen, p. 050 325 3367, tiina.karttunen@jns.fi
Päivitetty 09.01.2018