"mopolla pääsee! ja muillakin menopeleillä"

LIIKENNEYHTEYDET

Autolla, pyörällä, mopolla, kävellen, bussilla, junalla, lentokoneella, vesiskootterilla tai vaikka longboardilla - millä sinä liikut? Joensuuhun, Joensuussa ja Joensuusta liikkuminen onnistuu melko monenmoisella menopelillä.

Joensuussa liikkuminen luistaa

Joensuussa liikkumista on kehitetty lähiaikoina monesta näkökulmasta:

  • Entistä sopivampaa ja sujumpaa paikallisliikenteen bussimatkustamista merkitsevät Jojo-bussit, jotka aloittivat liikennöintinsä 1.7.2014 alkaen, kun Joensuun joukkoliikenne uudistui.

  • Pielisjoen yli kulkevat uudet sillat, Sirkkalansilta ja Ylisoutajansilta, ja niihin liittyvät liikennejärjestelyjen uudistukset sujuvoittavat sekä autoilijoiden että jalankulkijoiden liikkumista. Sillat valmistuivat vuonna 2014, jonka jälkeen Joensuu todella alkaa olla siltojen kaupunki: Pielisjoen ylittää silloin ruutukaavan kohdalla seitsemän siltaa.

  • Pyöräilyn edistämiseen on tartuttu Joensuussa kunnianhimoisesti, jatkuvalla ja pitkäjänteisellä otteella. Joensuu on vuoden 2014 pyöräilykunta, jossa matkat taittuvat fillarilla ympäri vuoden. Tässä kaupungissa ei sitä paitsi ole montaakaan ylämäkeä hyydyttämässä etureisiä!

Kulkuyhteydet Joensuuhun

Liikkuminen Joensuusta ja Joensuuhun käy paitsi yksityisautoillen, myös julkisen liikenteen palveluilla. Esimerkiksi Joensuu-Helsinki-Joensuu-välin reissaa yhteen suuntaan:

  • Omalla autolla noin 5 tunnissa

  • Junalla noin 4,5 tunnissa (7 lähtöä päivittäin)

  • Lentäen noin 1 tunnissa (7 lähtöä päivittäin)
Päivitetty 08.03.2016