"Palveluita perheiden parhaaksi"

Lapsiperheet

Joensuu on koko perheen kaupunki. Lapsille ja lapsiperheille tarkoitetut palvelut Joensuussa takaavat, että arki sujuu ja vapaa-ajalla viihtyy!

Päivähoitopalvelujemme tavoitteena on tarjota lapselle hyvä päivä joka päivä. Päivähoidon vaihtoehtoja ovat päiväkotihoidon lisäksi perhepäivähoito ja yksityinen päivähoito. Lisäksi tarjolla on avointa varhaiskasvatustoimintaa. Päivähoidon palveluita on saatavilla tarvittaessa myös ilta- ja yöaikaan sekä viikonloppuisin.

Esiopetusta järjestetään pääasiassa päiväkodeissa. Peruskoulun puolelle siirryttäessä perinteisen ala- ja yläkouluopetuksen mahdollisuuksia laajentavat muun muassa

 

Lasten harrastusmahdollisuuksien kirjo on Joensuussa laaja. Liikuntaa pääsee harrastamaan ohjatusti ja omin päin: urheilu- ja liikuntaseuroja löytyy A:sta Y:hyn ja liikuntapaikkoja laduista skeittiparkkiin. Taide- ja kulttuuriharrastuksia on tarjolla vaippaikäisestä alkaen: musiikkia esimerkiksi Joensuun konservatoriolla, kuva- ja teatteritaiteen lastenryhmiä Joensuun seudun kansalaisopistolla. Ja miksei muksua kiinnostaisi myös esimerkiksi meripartiotoiminta Joensuun Partiolaisten ohjaamana taikka kansantanssi Motoran riveissä - molempiin muuten mahtuu mukaan myös äiti tai isi!

Lasten Joensuu kokoaa yhteen lasten tapahtumia ympäri Joensuuta. Lastenkulttuurin tapahtumia on riittää ympäri vuoden. Kätevästi kärryillä pysyy seuraamalla Lasten Joensuun Facebook-sivua!

 
Päivitetty 12.07.2017