"Asumista kaupungin vilskeessä tai maaseudun rauhassa."

Kuntalaisten viestintäpalveluiden turvaaminen

Jokaisella on oikeus saada kotiinsa tai yrityksensä toimipisteeseen kohtuuhintainen ja moitteettomasti toimiva puhelinliittymä sekä 1 Mbit/s -laajakaistaliittymä. Kuulo- ja puhevammaisilla henkilöillä on lisäksi oikeus videopuhelut mahdollistavaan laajakaistaan ja tekstiviestipalveluun.

Oikeus puhelin ja -internetyhteyteen

Viestintävirasto turvaa käyttäjien oikeuden näihin palveluihin nimeämällä teleoperaattorin tarjoamaan liittymiä niille alueille, joilla ei muuten olisi riittävää tarjontaa. Näitä liittymiä kutsutaan yleispalveluliittymiksi. Joensuun kaupunkiin on nimetty yleispalvelun tarjoajaksi puhelinpalveluun, 1 Mbit/s -laajakaistaliittymään, kuulo- ja puhevammaisten henkilöiden symmetrisen internetyhteyden ja tekstiviestipalvelun tarjontaan velvolliseksi yleispalveluyritykseksi TeliaSonera Finland Oyj sekä Elisa Oyj  12.6.2013 alkaen.

Yleispalveluliittymä voi olla kiinteä tai langaton. Oikeus yleispalveluliittymään ei koske vapaa-ajanasuntoja.

Mikäli sinulla on vaikeuksia saada toimiva liittymä, ota yhteys teleoperaattoriin ja pyydä tarjous yleispalveluliittymästä. Tarjouspyynnön tekemiseen voit käyttää Viestintäviraston tarjouspyyntölomaketta.

Yleispalveluliittymän tarjouspyyntölomake (pdf, 44 KB)

Lisätietoa yleispalvelusta Viestintäviraston sivuilta

Viestintävirastoon kannattaa olla yhteydessä, mikäli et onnistu saamaan yleispalveluliittymää.

Ota yhteyttä Viestintävirastoon

Päivitetty 07.01.2015