Kulttuurielämyksiä

Joensuun alueella voit kokea monenlaisia kulttuurielämyksiä. Esimerkkinä tarjonnasta ovat alueen museot, joissa voit tutustua niin alueen omaan historiaan, sekä kansalliseen ja kansainväliseen taiteeseen.

Museot

 • Pohjois-Karjalan Museo Hilma: www.joensuu.fi/pohjoiskarjalanmuseo
  Aivan keskustassa sijaitsevan museon pysyvät näyttelyt kertovat Pohjois-Karjalan ja osittain myös Laatokan Karjalan alueiden historiasta. Vaihtuvia näyttelyitä järjestetään Carelicumin ensimmäisessä kerroksessa 3-5 kappaletta vuodessa. Pohjois-Karjalan Museo Hilma ylläpitää myös lasten museo Mukulakatua.
   
 • Taidemuseo Onni: www.joensuu.fi/taidemuseo
  Torin kupeessa sijaitsevassa taidemuseossa järjestetään vuosittain useita korkeatasoisia näyttelyitä. Omat kokoelmat avaavat myös kiinnostavasti kansallista ja kansainvälistä taideperintöä.
   
 • Bunkkerimuseo: www.joensuu.fi/bunkkerimuseo
  Marjalassa Höytiäisen kanavan suulla sijaitsevassa museossa voit tutustua talvisodan jälkeen rakennettuun kahteen teräsbetonibunkkeriin ja Salpalinjan linnoitusrakenteisiin.

Kaupunginteatteri

Joensuun kaupunginteatteri toimii Joensuun kaupungintalossa. Päänäyttämö on kaupungintalon juhlasalissa, jossa pyörii vuosittain useat eri tuotannot ja monet erilaiset musiikkiteatteriesitykset. Ohjelmistoon sisältyy myös paljon lapsille suunnattuja teatteriesityksiä.

Näytäntövuosittain teatterissa esitetään 12-15 tuotantoa ja näytäntöjä on lähes kolmesataa joka vuosi. Vuosittainen kävijämäärä on noin 25.000 – 40.000. Näyttämöitä on kaksi, suuri ja pieni näyttämö. Lisäksi teatterin sisäpihalla on keväisin ja alkusyksystä esitetty näytelmiä. Myös kiertuetoiminta kuuluu alueteatterin perustehtäviin.

Lisätiedot ja ohjelmisto: www.kaupunginteatteri.jns.fi

Kaupunginorkesteri

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta.

Orkesterilla on merkittävä rooli Joensuun musiikkitalvi -tapahtuman toteuttamisessa. Orkesteri on viime vuosina vieraillut muillakin festivaaleilla ja tapahtumissa kuten Lieksan Vaskiviikolla sekä Ilosaarirockissa.

Lisätiedot ja tulevat konsertit: www.joensuu.fi/orkesteri

Tuupovaaran taidetalo

Tuupovaaran taidetalossa on esillä keskeinen osa mittavasta Annamaija Lankisen taidekokoelmasta ja tuupovaaralaisia tuohitöitä. Taidetalon tekstiilit ovat tuupovaaralaisen käsityöalan yrittäjä Hannele Rusilan käsialaa. Värisuunnittelusta ja kahvion kalustuksesta on vastannut sisustusarkkitehti Arja Nevalainen.

Talo on avoinna yleisölle näyttelyjen ja tapahtumien aikana. Muina aikoina Taidetalo toimii kirjailijaresidenssinä.

Lisätiedot: www.tuupovaarantaidetalo.jns.fi

Päivitetty 30.05.2018