"Liikuntapaikkoja kaupunki pullollaan :)"

Pielisjokea Enossa
Soraparkki
Länsisatama
Mustosen talo

Kulkurit - kävellen kotiseudulla

Tervetuloa Kulkureiden reiteille, jotka johdattavat Sinut kulttuurikävelyille ympäri Joensuuta!

Kulttuurikävelyreittejä löytyy yhteensä 14 ympäri Joensuun. Reitit ovat helppokulkuisia ja suunniteltu erityisesti ikäihmisiä silmällä pitäen, mutta sopivat tietenkin kaikenikäisille. Seuraamalla karttaa sekä maastossa olevia tarroja, Kulkuri-kettuja, pysyt varmasti reitillä. Reitit ovat erilaisia vaikeustasoltaan ja pituudeltaan.

Tällä sivustolta löytyy laajemmin historiaa ja kulttuuria reittikohteista, vinkkejä kävelytekniikkaan ja jumppaan (Niinivaaran reitti) sekä tulostettavat versiot kartoistaKarttoja saa myös Joensuun kaupungin julkisista palvelupisteistä (mm. kirjastot, Senioripiha ja Carelicum). Ota siis kaveri käsikynkkään ja lähtekää yhdessä tutustumaan oman lähiympäristön kulttuurikohteisiin sekä liikkumaan luontoon! 

Joensuun kaupungin liikunta- ja kulttuuripalveluiden kulttuurikävelyt on toteutettu Itä-Suomen aluehallintoviraston osarahoittamana hankkeena.

 

QR-koodit

Esitteessä olevien "QR-koodien" avulla pääsee avaamaan internet-sivun mobiililaitteen sovelluksella. Hankkimalla mobiililaitteeseesi tai tablettiisi koodin lukevan sovelluksen, hakemalla esimerkiksi "QR Code Reader", pääset skannaamaan koodin ja sinut ohjataan oikealle internet-sivustolle.

Tee näin:

  • Avaa puhelimesi sovelluskauppa.
  • Hae ja asenna sovellus, joka lukee QR-koodeja, esim. "QR Reader for iPhone", "QR Code Reader by Scan".
  • Skannaa ja lue QR-koodi sovelluksella!

    Kokeile skannata tämä!

qr code

Karttojen merkinnät

Vihreällä merkatut reitit ovat hyvin helppoja kulkea, esimerkiksi pyörätuolin avulla. Sen reitti on tasainen, valaistu ja sen varrella on penkkejä, joille istahtaa. Siniset reitit ovat keskivaikeita, jolloin maasto voi olla epätasaisempi, se saattaa sisältää autotien varressa kävelemistä ja se on pidempi kuin vihreä reitti. Punainen reitti on epätasainen, se voi sisältää mäkiä ja sitä voi olla vaikeaa edetä apuvälineen kanssa.

Kartat on kuvittanut Karoliina Hämäläinen (lindakaroliina.hamalainen@gmail.com).

Päivitetty 30.09.2015