Kansainvälisyys

Joensuun yhteiskoulun lukio on tunnettu erittäin monipuolisesta kansainvälisestä toiminnastaan, jossa kielitaito ja eri kulttuurien tuntemus kehittyvät. Vuosittain opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä Unkariin suorittamaan opintojaan yhden jakson ajaksi budapestiläiseen lukioon. Järjestämme myös lyhyitä opiskelijoiden välisiä kohtaamisia Saksan Hofiin, Ruotsin Linköpingiin sekä Alankomaiden Delftiin ja Venäjän Viipuriin sekä Petroskoihin. Lisäksi teemme opintomatkoja vuosittain eri puolille Eurooppaa. Perinteisiä opintomatkakohteitamme ovat olleet muun muassa Lontoo, Madrid sekä monet muut eurooppalaiset suurkaupungit.

Lukiossamme voit opiskellla kansainvälistymisen taitoja, luoda kansainvälisiä ystävyyssuhteita ja saada unohtumattomia elämyksiä! Joensuun yhteiskoululla on vuosittain vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa ja. Lukuvuonna 2017-2018 meillä on vaihto-opiskelijoita mm. Itävallasta, Kanadasta, Meksikosta, Saksasta sekä Unkarista. Vastaavasti omia opiskelijoitamme on tällä hetkellä vaihdossa ympäri maailmaa.

Lukuvuonna 2016-2017 erilaista kansainvälistä toimintaa meillä on mm:

- Alankomaihin (viikon vaihtoprojekti, koskee lähinnä 1. vuoden opiskelijoita)

- Venäjälle (Viipuri, Petroskoi)

- Saksaan (ystävyyskaupunki Hof)

- Eco-hiking Europe Erasmus+ projekti, mukana Joensuun yhteiskoulun lukion opiskelijoiden ja opettajien lisäksi tsekkiläisiä, romanialaisia, kreikkalaisia sekä portugalilaisia. Projekti päättyy syksyllä 2018.

- Kulttuurikurssi (Madrid)

- Unkariin (opiskelijavaihtoyhteistyö jatkunut jo vuodesta 2006)

Kuva Outi Alastalo