"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Vastaa jätehuollon palvelutasokyselyyn

« Takaisin

Joensuun, Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntien alueella määritellään jätehuollon palvelutasoa. Kuntalaiset voivat osallistua palvelutason valmistelutyöhön vastaamalla kyselyyn verkossa. Kysely on avoinna 23.2.–15.3.2018.

Kuntien valtuutetuille vastaamispyyntö on lähetty sähköpostitse.

Kyselyllä kartoitetaan kaikkien kuntien asukkaiden näkemyksiä jätehuollon nykypalveluista ja kehittämistarpeista. Palvelutasossa määritellään kuntalaisten jätehuoltopalveluiden vähimmäistaso, erityisesti kunnallisen jätehuoltoyhtiön järjestämien jätepalveluiden osalta. Tavoitteena on yhtenäinen peruspalvelutaso, jota kukin kunta voi halutessaan täydentää.

Palvelutasoa määritettäessä otetaan huomioon kunnan lakisääteiset velvollisuudet: jätehuollon toimivuuden varmistaminen ja etusijajärjestyksen mukaisen jätehuollon edistäminen.

Jätepalveluiden kattavuutta, laatua ja erityispalveluita arvioidaan valmistelussa myös kustannusnäkökulmasta, sillä jätehuollon järjestämisestä aiheutuvat kulut katetaan jätemaksuilla.

Jätehuollon palvelutason määrittelyä tarkistetaan ajalle 2018–2021.  Palvelutason laadinnasta vastaavat Joensuun alueellinen jätelautakunta ja Puhas Oy, jotka hyväksyvät uudistetun palvelutason vuoden 2018 kuluessa. Alueellinen jätelautakunta on toimialueen kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen. Toistaiseksi noudatetaan vuosille 2014–2015 määriteltyä palvelutasoa.

Päivitetty 06.03.2018

« Takaisin