Esiopetus päivähoidossa

Kaikilla kuusivuotiailla ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevilla viisivuotiailla lapsilla on oikeus maksuttomaan esiopetukseen. Oikeus saada maksutonta esiopetusta koskee myös seitsemänvuotiaita, joiden perusopetuksen aloittamista on lykätty vuodella. Jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen ja vastuu osallistumisesta on huoltajalla.

Päivähoidossa esiopetusta järjestetään päiväkotien ryhmissä sekä erillisissä esiopetusryhmissä. Päivähoidon esiopetusryhmät ovat ensisijaisesti tarkoitettu niille lapsille, jotka tarvitsevat myös päivähoitoa esiopetuksen jälkeen.

Lukuvuoden 2018-2019 esiopetukseen haetaan 2.1.-21.1.2018 välisenä aikana. Hakeminen tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti Daisy-järjestelmässä omilla pankkitunnuksilla osoitteessa http://www.joenmuksut.fi/ kohdasta hakemukset ja ilmoitukset. Jos Daisyn käyttö ei ole mahdollista, tulee hakeminen tehdä paperilomakkeella.


Esiopetusta järjestetään koulujen työ- ja loma-aikojen mukaisesti. Viikoittainen esiopetusaika on keskimäärin 19 tuntia. Esiopetusaika on pääsääntöisesti aamupäivisin klo 8.15-12.30 välisenä aikana. Esiopetusaika sisältää lounaan.
 
Esiopetuksen tavoitteet ja sisällöt määritellään valtakunnallisissa esiopetuksen opetussuunnitelman perusteissa ja Joensuun kaupungin esiopetussuunnitelmassa.

Lisätietoja Joensuun kaupungin esiopetuksesta  http://www.joensuu.fi/esiopetus

Ja esiopetuksen lomakkeet ja kotiin lähetetyt tiedotteet:   http://www.joensuu.fi/lomakkeet3

 

Päivitetty 14.12.2017

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!