Valituille

Tervetuloa Joensuun yhteiskoulun lukioon! Tältä sivustolta löydät paikan vastaanottamiseen ja opiskeluun liittyvää informaatiota. Lukuvuosi 2019-2020 alkaa tiistaina 13. elokuuta kello 09.00 uusien opiskelijoiden kokoontumisella ruokala Masuunissa.

VALINTAINFOA!

Hei! Joensuun yhteiskoulun lukioot valitut saavat valintakirjeen kotiin 13.-17. kesäkuuta 2019, riippuen postin kulun nopeudesta.  Täydelliset valittujen nimilistat löytyvät Joensuun yhteiskoulun lukion ulko-ovista valintapäätöksen kera.

Erityislinjoilla tuli  suorittaa myös soveltuvuuskokeet hyväksytysti sekä ylittää linjojen keskiarvokynnykset pistemäärän ylittymisen lisäksi.

Keväällä 2019  9. luokkansa päättäneiden ei tarvitse peruskoulun päättötodistuskopiota toimittaa, saamme numerot opetushallituksen KOSKI-järjestelmästä. Muilta se pyydetään toimittamaan. Jos epäilet omien arvosanatietojesi oikeellisuutta, ota yhteys omaan yläkouluusi mahdollisimman pikaisesti.

Päätös opiskelijaksi ottamisesta nimiluetteloineen on nähtävissä myös lukion  ulko-ovessa ja lukion internetsivuilla 13.6.2019 alkaen 27.6.2019 saakka (ne hakijat, jotka ovat antaneet luvan julkaista nimensä tietoverkoissa). Mahdollisten perumisten takia tulleita muutoksia emme enää julkaise.

Opiskelupaikan varmistaminen

Opiskelupaikan vastaanottaminen tulee varmistaa postittamalla oheinen opiskelijailmoitus täytettynä palautuskuoressa viimeistään tiistaina 18.6. Jos kuitenkin se ei jostain syystä kohdallasi ole ollut mahdollista,  viimeinen  tieto paikan vastaanottamisesta on oltava lukiolla viimeistään torstaina 27.6.2019.

Mikäli emme ole vielä saaneet ainevalintojasi (esim. olet ensisijaisesti hakenut johonkin muuhun lukioon), pyydämme täyttämään tässä kirjeessä siinä tapauksessa mukana tulevan ainevalintakortin. Palauta se huolellisesti täytettynä opiskelijailmoituksen mukana. Ensimmäiselle lukuvuodelle kurssivalintoja tulisi olla noin 30. Ensimmäisen lukuvuoden valinnaiskursseista saat lisätietoja lukiomme kotisivulta www.joensuu.fi/yhteiskoulunlukio --> hakeminen ja  avaa hakijan opas

Kaikkia lukioomme pyrkineitä ei ole voitu valita. Tästä syystä valittujen on ehdottomasti varmistettava kouluun tulonsa määräaikaan mennessä. Vapaaksi jäävät paikat täytetään järjestyksessä varasijoilla olevilla hakijoilla. Siten on tärkeää ilmoittaa lukiolle, mikäli et ota paikkaa vastaan. Ilmoita asiasta rehtorille sähköpostitse esa.raty@joensuu.fi    tai puhelimitse 050 592 8082.

VARASIJAT

Mahdolliset peruutuspaikat täytetään varasijajärjestelmän mukaisesti eli niihin ei erikseen ilmoittauduta. Lukio ottaa automaattisesti yhteyttä henkilöön, joka on peruutuksen sattuessa 1. varasijalla.  Lisätietoja saat peruskoulun omalta opinto-ohjaajaltasi.

LISÄINFOA VALITUILLE SÄHKÖISESSÄ MUODOSSA!

Kaikki informaation ei ole tässä kirjeessä, vaan löydät muut asiakirjat lukiomme internet-sivustoltamme tai suorasta linkistä  http://www.joensuu.fi/valituille.  Unkari-vaihtoon liittyvän kirjeen saat tarvittaessa meiltä myös paperisena kansliassa käymällä. Materiaalit sähköisessä muodossa:

  1. Oppimateriaaliluettelo
  2. Turor-kirje
  3. Unkari-vaihto –kirje
  4. Tämän kirjeen
  5. Opinto-oppaan (julkaistaan juhannuksen jälkeen)

Ensimmäisen jakson lukujärjestyksesi (ja myös muiden jaksojen)  saat selville ensimmäisen koulupäivän aikana. Mikäli sinulla ei ole myöskään Wilma-tunnuksia (Joensuun kaupungin), saat ne silloin myös ryhmänohjaajaltasi.

Opiskelijalla on oltava lukuvuoden alettua käytettävissä kannettava tietokone. Hankithan sen hyvissä ajoin ja pidät sitä mukanasi.  Koulun kurssikokeita tehdään opiskelijoiden omilla tietokoneilla ja mm. keväästä 2019 alkaen kaikki yo-tutkinnon kokeet tehdään niillä. Tämänhetkisen tiedon mukaan tablet-tietokoneita (esim. iPad, Chromebook) ei voi käyttää ylioppilastutkinnon kokeissa, mutta niitä voi muuten hyödyntää opiskelussa monipuolisesti sähköisten oppikirjojen alustana sekä muutoinkin. Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeet opiskelijan päätelaitteesta löytyvät osoitteesta: https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/Ohjeet/Digabi/ytl_paatelaiteohje_2017_fi.pdf . Tärkeää on, että koneen  BIOS-asetuksiin pääsee muuttamaan koneen käynnistyksen USB-muistin kautta ja siinä on myös  langallinen verkkokortti, tai sen korvaava sovitin (+ etenkin MAC-koneet vaativat adapterin).  

Lukiomme opiskelijoiden käytettävissä on nopea langaton verkko, joten omaa internet-liittymää et koulupäivän aikana koneelle tarvitse. Myös MS Office ohjelmistopaketti on lukiolaisilla ilmaiseksi ladattava Wilma-tunnuksilla ladattava, joten sitä ei kannata lähteä ostamaan koneen mukana liikkeestä. Lataa koneeseesi ennen lukion alkua myös Libre-office paketti, jonka saat internetistä ilmaiseksi. Lukio ei vastaa siitä, jos kokelas hankkii ylioppilastutkintolautakunnan koejärjestelmiin sopimattoman koneen.

 

Opinto- ja koulumatkatuki, asumistuki

Kelan opintotuki koostuu opintorahasta, opintolainan valtion takauksesta ja koulumatkatuesta. Opintorahaa opiskelija voi saada 17 vuotta täytettyään ja se on riippuvainen myös vanhempien tuloista.

Koulumatkatukea voidaan myöntää opiskelijalle, mikäli yhdensuuntainen päivittäinen koulumatka lyhintä tietä käyttäen opiskelijan asunnolta oppilaitokseen on vähintään 10 km. Lisätietoa Joensuun seudun bussilippujen hinnoittelusta sivulta http://www.joensuu.fi/liput-ja-hinnoittelu.

Yleistä asumistukea asumisen tukemiseen myöntää KELA. Kaikista lisäinfoa sivuilta  www.kela.fi.

Lukuvuoden alkaminen

Lukuvuosi 2019-2020 alkaa tiistaina  13.8.2019 kello 9:00 kokoontumisella lukion opiskelijaravintola Masuuniin (1.kerros). Mukana aloituspäivänä on oltava muistiinpanovälineet (myös sähköiset käyvät). Mikäli jokin pakottava syy estää kouluun tulemisen alkamispäivänä, on siitä ilmoitettava koulun kansliaan sähköpostitse joko koulusihteerille, kirsi.kakkonen@joensuu.fi tai rehtorille, esa.raty@joensuu.fi . Myös muut mahdolliset koulunkäyntiin vaikuttavat ja kesän aikana tapahtuvat muutokset on ilmoitettava koulun kansliaan sähköpostitse. Heinäkuussa lukion kanslia on suljettuna.

Lukion kanslian aukiolo

Lukion kanslia sijaitsee rakennuksen keskiosassa 1. kerroksessa. Aukiolot seuraavasti:

Kesäkuussa: kanslia avoinna 20. kesäkuuta  saakka ma-pe klo 9.00-11.15 ja klo 12.15-15.00.

Ennen koulun alkua lukion kanslia on auki myöhemmin ilmoitettavan aikataulun mukaisesti.

Hyvää ja virkistävää kesää!

https://www.youtube.com/watch?v=aJ_-apC4cYo

INFOA UUSILLE ALOITTAVILLE OPISKELIJOILLE