"Kiitos antoisasta museovierailusta! Uskon, että oppilaille jäi kipinä vierailla uudestaankin museossa."

taidetestaajat_slider.jpg
yleisopalvelut_sliderkuva1.jpg
yleisopalvelut_sliderkuva2.jpg
yleisopalvelut_sliderkuva3.jpg
yleisopalvelut_sliderkuva4.jpg

Yleisöpalvelut

Tervetuloa Joensuun taidemuseo Onnin yleisötyön ja museopedagogiikan sivuille!

Ajankohtaista

ITEpäisyys 5.10.2017 - 28.1.2018

ITEpäisyys piirtää kuvan suomalaisesta itsepäisyydestä. Veikko Halmetojan kuratoimassa näyttelyssä nykytaide, outsider-taide ja ITE-taide lomittuvat yhteen.

ITEpäisyys kertoo omista maailmoista, mielikuvituksesta ja peräänantamattomuudesta. ITEpäisyys ei ole pään iskemistä seinään vaan juhlaa vapaudesta. Vapaus mahdollistaa sen, että ihmiset saavat olla juuri sellaisia kuin haluavat. Vapauden teeman alla käsitellään hulluutta ja huumoria, kuolemaa ja yksinäisyyttä, köyhyyttä ja siitä selviämistä.
 
Näyttelyssä esitellään ITE-taiteen tähtinimiä, mutta myös vähemmän tunnettuja tekijöitä. Kaikkia tekijöitä ei voi eikä pidä lokeroida: nykytaiteilija voi löytää sukulaisuutta ITE-taiteilijoiden joukosta, ITE-taiteilija voi sulautua nykytaidemaailmaan ja outsider-taiteilija voi olla hyvinkin koulutettu. Kun unohdamme liian määrittelyn, saamme enemmän vapauksia eläytyä ja kohdata teoksia ilman ennakko-odotuksia.
 
ITEpäisyys-näyttely oli kesällä 2017 esillä ITE-museossa Kokkolassa. Joensuun taidemuseo Onnissa nähdään kesänäyttelyä hieman laajempi kokonaisuus. ITEpäisyys-näyttely on tuotettu K.H. Renlundin museon, Joensuun taidemuseo Onnin ja Maaseudun Sivistysliiton yhteisvoimin.
 
Opastukset
Yleisöopastukset näyttelyyn keskiviikkoisin 11.10., 1.11., 22.11., 13.12., 3.1. ja 24.1. klo 17 sekä perjantaina 17.11. klo 14. Opastukset sisältyvät taidemuseon pääsymaksuun.
 

Taidemuseon helmiä: Onni Okkosen eurooppalaisen taiteen kokoelma

Yleisöopastuksessa keskitytään Professori Onni Okkosen keräämään eurooppalaisen taiteen kokoelmaan, josta on nyt laajempi katsaus esillä taidemuseon 2. kerroksessa. Opastus 20.12. klo 14. Opastus sisältyy pääsymaksuun.

 

Joulunajan työpajat

Taidemuseon Projekti-tilassa järjestetään joulukuussa kahtena peräkkäisenä torstaina jouluaiheisia työpajoja. Lounasaikaan järjestetyt työpajat sopivat lapsille ja lapsenmielisille ja niissä tehdään värikkäitä papereita käyttäen veikeitä jouluisia lumihiutaleita ja kuusenkoristeita.


Työpajaan ei ole erillistä ilmoittautumista ja se sisältyy taidemuseon pääsymaksuun. Ohjaajana toimii taidemuseon yleisötyön amanuenssi (vastaava) Henna Karhapää.
 

Paperista lumihiutaleet

To 14.12. klo 13

Perinteiset lumihiutaleet valmistuvat kädenkäänteessä sabluunoita käyttäen ja sormia säästäen, tuloksena kauniit koristeet ikkunoihin, pöydille tai kuusen somistukseksi. Mallivaihtoehtoja on useampi, joista jokainen voi valita oman mieleisensä haastavuuden mukaan.
 

Koreita kuusenkoristeita

To 21.12. klo 13

Työpajassa tehdään leikaten ja taittaen mutkattomat kolmiulotteiset joulukuusenkoristeet paperista ja narusta. Voit valita tarpeisiisi sopivimman koristemallin ja värin paperilajitelmasta.

Päivitetty 08.12.2017

Joensuun taidemuseo Onni
Kirkkokatu 23
80100 Joensuu

Aukioloajat ja hinnat


Yleisöpalvelut
Henna Karhapää
Amanuenssi (vastaava)
henna.karhapaa@jns.fi
puh. 050 351 8609

ite_laatikko.jpg

ITEpäisyys-näyttely piirtää kuvan suomalaisesta itsepäisyydestä.

Lue lisää »
museokortti_laatikko.jpg

Museokortti - Vuoden mittainen kulttuurimatka.

Lue lisää »
OnninArkadia_nostolaatikko.jpg

Onnin Arkadia: Maalauksia Italiasta, Kreikasta ja Bromarvista. Studio, 3. krs.

Lue lisää »
Joensuun Kulttuuriklubi liity logo

Uutiskirje kulttuuritapahtumista ilmestyy kahden viikon välein.

Read More »