"Vaikuttava kokoelma, toimiva näyttelyarkkitehtuuri ja mielettömän piristävä näyttely! Suosittelen täysillä kaikille!"

Taidemuseossa nyt

24.5.–16.9.2018 Kerttu Horila & Ilona Niemi: Naiseus

Taidemuseon kesänäyttelyssä tarkastellaan naiseutta kahden eri sukupolven taiteilijan teosten kautta.
 
Kerttu Horilan (s. 1946) luonnollisen kokoisten keraamisten henkilöveistosten aiheena ovat naisen elämään liittyvät näkökulmat ja tilanteet. Horila kuvaa ihmistä lämmöllä ja läheisesti – katsojan on helppo samaistua teosten hahmoihin. Veistosten rinnalle voi istua ja päästä vuorovaikutukseen, ja teoksissa on usein mukana myös huumoria. Veistosten ohella näyttelyyn kuuluu myös piirustuksia ja akryylimaalauksia.
 
Ilona Niemen (s. 1975) teokset kuvaavat naiseutta painottuen lapsuuden ja aikuisuuden välimaastoon. Niemi poimii viittauksia naistenlehdistä, kirjallisuudesta ja mytologiasta. Hän käyttää teoksissaan erilaisia tekniikoita kollaaseista videoon ja öljymaalaukseen. Teoksille on ominaista monimuotoisuus, pilkkominen ja osista uuden rakentaminen.
 

Yleisöopastukset

Keskiviikkoiltojen yleisöopastukset näyttelyyn klo 18: 30.5., 13.6., 27.6., 4.7., 11.7., 18.7., 25.7., 15.8., 5.9. ja 12.9. Lisäksi yleisöopastus on tarjolla Joen yössä 24.8. klo 15. Opastus sisältyy museon pääsymaksuun.
 

Taiteilijat tavattavissa

Kerttu Horila on tavattavissa taidemuseolla keskiviikkona 1.8. kello 18. Taiteilijatapaaminen sisältyy pääsymaksuun. Ilona Niemi pitää pop-up potrettikioskia Joen yössä perjantaina 24.8.
 
 

Onnin Arkadia 18.10.2017 alkaen, Studio

Onni Okkosen maalauksia Italiasta, Kreikasta ja Suomen Bromarvista

Onni Okkosen laajat ja monipuoliset taidekokoelmat värittävät Joensuun taidemuseota nimeä myöten. Onni Okkonen (1886-1962) ei ollut vain taiteen tutkija, taidehistorioitsija ja taiteen kerääjä, vaan oli myös itse innostunut maalaamisesta, vaikka se pakostakin jäi sivuharrastukseksi. Erityisesti häntä inspiroi Italian luonto. Menetettyään syntymäseutunsa Okkonen löysi uuden sielunmaisemansa Toskanasta. Vain kesäisen Bromarvin maisemat kykenivät kilpailemaan maalausten aiheina. Näyttelyssä on esillä Okkosen maalauksia vuosilta 1922-1961.
 
 
 
Taidemuseo avoinna
Tiistai 10-16
Keskiviikko 10-20
Torstai-sunnuntai 10-16
Maanantaisin suljettu
Liput 3-7 €

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Would you also like to give us written feedback?

Sure! No, thanks.

Thank you for your feedback!