"Vaikuttava kokoelma, toimiva näyttelyarkkitehtuuri ja mielettömän piristävä näyttely! Suosittelen täysillä kaikille!"

Taidemuseossa nyt

Tommi Toija - Fragmentteja 15.2.-13.5.2018

Kuvanveistäjä Tommi Toija (s. 1974) on tunnettu keraamisista hahmoistaan, jotka hämmästelevät suurilla silmillään ympärillään olevaa maailmaa. Taiteilija kutsuu näitä myötätuntoa herättäviä hahmojaan pikku ukkeleiksi. Pikku ukkelit ovat eräänlaisia taiteilijan sivupersoonia, jotka istuvat yksin ajatuksissaan tai hämmästelevät maailmanmenoa. Ne puhaltavat purkkapalloja, pissaavat lattioille, haastavat riitaakin. Veistoshahmot ovat siirtyneet myös paperille ja sekatekniikkatöihin. 
 
Näyttelyissä Toijan keramiikkaveistokset sijoittuvat usein vapaasti näyttelytilojen lattioille, ei pelkästään juhlallisesti veistosjalustoille. Näin näyttelyssä vieraileva pääsee vaeltamaan näiden pikkumiesten ja -naisten joukkoon, olemaan yksi heistä. Ihmettely on molemminpuolista. Nyt Joensuun taidemuseo Onnissa nähtävä Fragmentteja-näyttely oli aiemmin pienimuotoisemmin esillä Mikkelin taidemuseossa. 
 

Taiteilija tavattavissa 25.4.

Tommi Toija on tavattavissa Joensuun taidemuseolla keskiviikkona 25.4. klo 18. Tervetuloa tutustumaan, kuulemaan ja kysymään! Taiteilijatapaaminen sisältyy museon pääsymaksuun.
 

Näyttelyopastukset

Yleisöopastukset näyttelyyn keskiviikkona 14.3. klo 18, keskiviikkona 18.4. klo 18 ja sunnuntaina 13.5. klo 14. Opastukset sisältyvät museon pääsymaksuun.
 

Perhepäivä 24.2.

Näyttelyn yhteydessä vietetään perhepäivää lauantaina 24.2. klo 12-14. Luvassa on toiminnallista tutustumista Fragmentteja-näyttelyyn ja koko perheelle soveltuva ohjattu työpaja. Opastus ja työpaja sisältyvät museon pääsymaksuun.
 

Onnin Arkadia 18.10.2017 alkaen, Studio

Onni Okkosen maalauksia Italiasta, Kreikasta ja Suomen Bromarvista

Onni Okkosen laajat ja monipuoliset taidekokoelmat värittävät Joensuun taidemuseota nimeä myöten. Onni Okkonen (1886-1962) ei ollut vain taiteen tutkija, taidehistorioitsija ja taiteen kerääjä, vaan oli myös itse innostunut maalaamisesta, vaikka se pakostakin jäi sivuharrastukseksi. Erityisesti häntä inspiroi Italian luonto. Menetettyään syntymäseutunsa Okkonen löysi uuden sielunmaisemansa Toskanasta. Vain kesäisen Bromarvin maisemat kykenivät kilpailemaan maalausten aiheina. Näyttelyssä on esillä Okkosen maalauksia vuosilta 1922-1961.
 

Onnin päivän yleisöopastus 28.2. klo 18

Keskiviikkona 28.2. on Onnin nimipäivä sekä Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivä. Onnin päivän yleisöopastuksella tutustutaan Onnin Arkadia -näyttelyyn. Oppaana amanuenssi Eino Nieminen, opastuksen kesto noin 45 minuuttia. Opastus sisältyy museon pääsymaksuun.
 
 
Taidemuseo avoinna
Tiistai 11-16
Keskiviikko 11-20
Torstai-sunnuntai 11-16
Maanantaisin suljettu
Liput 3-5 €

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Would you also like to give us written feedback?

Sure! No, thanks.

Thank you for your feedback!