"Vaikuttava kokoelma, toimiva näyttelyarkkitehtuuri ja mielettömän piristävä näyttely! Suosittelen täysillä kaikille!"

Taidemuseossa nyt

ITEpäisyys 5.10.2017 - 28.1.2018

ITEpäisyys piirtää kuvan suomalaisesta itsepäisyydestä. Veikko Halmetojan kuratoimassa näyttelyssä nykytaide, outsider-taide ja ITE-taide lomittuvat yhteen.

ITEpäisyys kertoo omista maailmoista, mielikuvituksesta ja peräänantamattomuudesta. ITEpäisyys ei ole pään iskemistä seinään vaan juhlaa vapaudesta. Vapaus mahdollistaa sen, että ihmiset saavat olla juuri sellaisia kuin haluavat. Vapauden teeman alla käsitellään hulluutta ja huumoria, kuolemaa ja yksinäisyyttä, köyhyyttä ja siitä selviämistä.
 
Näyttelyssä esitellään ITE-taiteen tähtinimiä, mutta myös vähemmän tunnettuja tekijöitä. Kaikkia tekijöitä ei voi eikä pidä lokeroida: nykytaiteilija voi löytää sukulaisuutta ITE-taiteilijoiden joukosta, ITE-taiteilija voi sulautua nykytaidemaailmaan ja outsider-taiteilija voi olla hyvinkin koulutettu. Kun unohdamme liian määrittelyn, saamme enemmän vapauksia eläytyä ja kohdata teoksia ilman ennakko-odotuksia.
 
ITEpäisyys-näyttely oli kesällä 2017 esillä ITE-museossa Kokkolassa. Joensuun taidemuseo Onnissa nähdään kesänäyttelyä hieman laajempi kokonaisuus. ITEpäisyys-näyttely on tuotettu K.H. Renlundin museon, Joensuun taidemuseo Onnin ja Maaseudun Sivistysliiton yhteisvoimin.

 

Opastukset

Yleisöopastukset näyttelyyn keskiviikkoisin 11.10., 1.11., 22.11., 13.12., 3.1. ja 24.1. klo 17 sekä perjantaina 17.11. klo 14. Opastukset sisältyvät taidemuseon pääsymaksuun.
 

Tarratyöpajat 26.10. & 7.12. klo 13

Niina Mantsisen ohjaamissa työpajoissa tutustutaan katutaiteen yhteen olennaisimpaan taidemuotoon - tarraan. Se on nopea ja helppo tapa tehdä katutaidetta, joka pienestä koostaan huolimatta on tehokas visuaalinen pakkaus joka voi sisältää kuvan lisäksi myös verbaalista sanomaa. Työpajassa piirretään ja leikataan tarrat itse. Osallistumiseen ei tarvita taiteellisia erityistaitoja, tarrojen teko on mahdollista kaikille iästä ja taidoista riippumatta. Osallistuminen taidemuseon pääsymaksulla.
 

Onnin Arkadia 18.10.2017 alkaen, Studio

Onni Okkosen maalauksia Italiasta, Kreikasta ja Suomen Bromarvista

Onni Okkosen laajat ja monipuoliset taidekokoelmat värittävät Joensuun taidemuseota nimeä myöten. Onni Okkonen (1886-1962) ei ollut vain taiteen tutkija, taidehistorioitsija ja taiteen kerääjä, vaan oli myös itse innostunut maalaamisesta, vaikka se pakostakin jäi sivuharrastukseksi. Erityisesti häntä inspiroi Italian luonto. Menetettyään syntymäseutunsa Okkonen löysi uuden sielunmaisemansa Toskanasta. Vain kesäisen Bromarvin maisemat kykenivät kilpailemaan maalausten aiheina. Näyttelyssä on esillä Okkosen maalauksia vuosilta 1922-1961.
 

Varttiopastukset

Sisäänheitto-opastukset Onnin Arkadia -näyttelyyn perjantai-iltapäivisin 27.10., 10.11. ja 1.12. klo 14. Taidemuseon happy hour perjantaisin 14-16, myös opastukselle on vapaa pääsy!
 
 
Taidemuseo avoinna
Tiistai 11-16
Keskiviikko 11-20
Torstai-sunnuntai 11-16
Maanantaisin suljettu
Liput 3-5 €

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Would you also like to give us written feedback?

Sure! No, thanks.

Thank you for your feedback!