"Vaikuttava kokoelma, toimiva näyttelyarkkitehtuuri ja mielettömän piristävä näyttely! Suosittelen täysillä kaikille!"

Näyttelykalenteri 2017

Päänäyttelytila

2.2. – 30.4. Reetta Gröhn-Soininen: Voi poijaat!

Kuvanveistäjän materiaalina on suomalainen puu, jota hän käsittelee moottorisahalla, kirveellä ja puukolla. Reetta Gröhn-Soininen ei rakentele veistoksiaan, vaan ottaa aiheen esiin poistamalla. Taiteilijan aiheina ovat niin lapset kuin aikuisetkin, mutta humoristisella otteella toteuttaen. 
 

18.5. – 17.9. BACKSTAGE

Backstage esittelee suomalaisten pop- ja rockmuusikoiden kuvataidetta. Näyttely raottaa taustaverhoa ja tuo musiikintekijät estradille myös visuaalisen ilmaisun kautta. Mukana on myös kuvataiteilijoita, joille musiikki on tärkeä osa ilmaisua. Backstage-näyttelyssä poppareiden kuvataide ja rokkaavat kuvataiteilijat kohtaavat samassa takahuoneessa.
 
Näyttelyssä ovat mukana Anssi Kasitonni & Maria Stereo (Stereo 8000), Teija ja Pekka Isorättyä (Isorättyä Swingers), Pekka Kainulainen (sävellyksiä/sanoituksia mm. Amorphis-yhtyeelle) & Iiris Pessa, Tommi Liimatta (Absoluuttinen Nollapiste), J.A. Mäki (Radiopuhelimet, Mieskuoro Huutajat), Ville Vuorenmaa (Sur-rur), Heini Lehväslaiho (Dakota Kollective, Tones of Revolution), Ninni Luhtasaari (Ninni Forever Band, Pintandwefall), Ville Pirinen (mm. Black Audio, The Vegetarians), Harri Turunen (Outo lintu), Jenni Rope (Karkkiautomaatti), Asko Keränen (22-Pistepirkko, Kati Salo & Asko Keränen), Pink Twins (Juha ja Vesa Vehviläinen) ja Petri Ala-Maunus.
 
Yhteistyössä Suomen Taideyhdistys: www.suomentaideyhdistys.fi
 

 

5.10.2017 – 28.1.2018 ITEpäisyys

ITEpäisyys-näyttely tuo esiin mielenkiintoisen koosteen nykykansantaidetta: esiin marssivat ITE-taiteilijoiden rinnalla nyky-, katu- ja outsider-taiteilijat. ITE – itse tehty elämä – viittaa itseoppineisuuteen, omaperäiseen luovaan ilmaisuun ja intohimoiseen, elämäntavaksi muodostuneeseen taiteen tekemiseen. 
 

2. kerroksen aula

19.9. – 22.10. Klassikot kiertueella 
Eero Järnefelt: Raatajat rahanalaiset / Kaski (1893)

Ateneumin rakastetuimpiin kuuluvat klassikot – Helene Schjerfbeckin Toipilas (1888) ja Eero Järnefeltin Raatajat rahanalaiset / Kaski (1893) – lähtevät Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kiertueelle yhteentoista suomalaiseen taidemuseoon. Kaski on kotimaisiin aiheisiin keskittyneen Järnefeltin tunnetuin ja yksi Suomen taiteen kultakauden ikoni. Teos on esillä Joensuussa 19.9.-22.10. Samaan aikaan näytteillä on Joensuun taidemuseoon deponoituja Järnefeltin Koli-aiheisia teoksia.
 
 
 
Muutokset mahdollisia.
 
 
 

 

 

 

Päivitetty 10.05.2017

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Would you also like to give us written feedback?

Sure! No, thanks.

Thank you for your feedback!