"Vaikuttava kokoelma, toimiva näyttelyarkkitehtuuri ja mielettömän piristävä näyttely! Suosittelen täysillä kaikille!"

Näyttelykalenteri 2018

Päänäyttelytila

15.2. – 13.5. Tommi Toija: Fragmentteja

Kuvanveistäjä Tommi Toija (s. 1974) on tunnettu keraamisista pikkumiehistään, jotka suurilla silmillään hämmästelevät ympärillä olevaa maailmaa. Ne puhaltavat purkkapalloja, pissaavat lattioille, hämmästelevät ilmapalloja, haastavat riitaakin. Mukana on myös Toijan uudempaa tuotantoa. Näyttely on yhteistyö Mikkelin taidemuseon kanssa.
 

24.5. – 16.9. Ilona Niemi & Kerttu Horila: Naiseus

Näyttely tuo esiin kaksi näkökulmaa naiseuteen. Ilona Niemi (s. 1975) käsittelee teoksissaan kauneutta, naiseutta ja ihmisen suhtautumista itseensä ja luontoon. Taiteilijana häntä kiinnostaa ihmisen pyrkimys kaunistaa itseään keinotekoisesti.  Keramiikkataiteilija Kerttu Horila (s. 1946) tunnetaan humoristisista, naisen elämää käsittelevistä keramiikkaveistoksistaan. Taiteilijan ikääntyessä myös hänen veistostensa naiset vanhenevat mukana luonnollisella tavalla. 
 
Tähän hankkeeseen olemme saaneet avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.
 

27.9. – 25.11. Juhlat/Bileet/Party/Fest/Hïeje -kuvataidefestivaali

SKjL:n 80-vuotisjuhlanäyttely
Juhlat/Bileet/Party/Fest/Hïeje -kuvataidefestivaali on Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton 80-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma. Kuvataidefestivaalin ytimenä on kaksi kuukautta kestävä nykytaiteen katselmus Joensuun taidemuseo Onnissa, Taidekeskus Ahjossa ja Galleria Kohinassa. Festivaalille on avoimen haun kautta valittu 49 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää.

 

7.12.2018 – 27.1.2019 Ina Colliander – Enkelien tekijä

Grafiikan lahjoituskokoelman esittely
Pietarissa syntynyt Ina Colliander (1905 – 1985) oli yksi modernin suomalaisen puupiirrostaiteen keskeisiä uranuurtajia ja mestareita. Hän keskittyi puupiirroksiin, mutta teki myös öljymaalauksia, ikoneja ja 1960-luvulta lähtien mosaiikkeja. Näyttelyn teokset ovat 1920-1980-luvuilta.
 

Studio, 3. kerros

18.10.2017 alkaen Onnin Arkadia

Onni Okkosen maalauksia Italiasta, Kreikasta ja Suomen Bromarvista
Onni Okkosen laajat ja monipuoliset taidekokoelmat värittävät Joensuun taidemuseota nimeä myöten. Onni Okkonen (1886-1962) ei ollut vain taiteen tutkija, taidehistorioitsija ja taiteen kerääjä, vaan oli myös itse innostunut maalaamisesta, vaikka se pakostakin jäi sivuharrastukseksi. Erityisesti häntä inspiroi Italian luonto. Menetettyään syntymäseutunsa Okkonen löysi uuden sielunmaisemansa Toskanasta. Vain kesäisen Bromarvin maisemat kykenivät kilpailemaan maalausten aiheina. Näyttelyssä on esillä Okkosen maalauksia vuosilta 1922-1961.

 

 

Muutokset mahdollisia

 

 

 

 

Päivitetty 20.09.2018

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Would you also like to give us written feedback?

Sure! No, thanks.

Thank you for your feedback!