"pyörällä pääsee"

Pysäköinti

Joensuun liikekeskustassa on käytössä keskitetty pysäköintijärjestelmä, jossa pitkäaikainen pysäköinti on keskitetty pysäköintitaloihin ja -alueille ja kadunvarsipysäköinti palvelee ensisijaisesti lyhytaikaista asiointia. Keskustan ja Niinivaaran asuntoalueiden joillakin katuosuuksilla on käytössä pysäköintitunnusjärjestelmä, jossa tunnuksen lunastanut voi pysäköidä ilman aikarajoitusta liikennemerkissä osoitettuina päivinä.

Keskitetyn pysäköinnin alueella liikekeskustassa pysäköinti on yleensä maksullista. Pysäköinti on joko yleistä pysäköintiä, yksityistä tonteilla tapahtuvaa pysäköintiä tai palveluntarjoajan, esimerkiksi pysäköintitaloyhtiön tai liikekiinteistön tarjoamaa asiakaspysäköintiä. Maksullinen kadunvarsipysäköinti on jaettu kolmeen maksuvyöhykkeeseen.

Asuntokortteleiden kapeilla kaduilla on yleensä vuoropysäköinti tai sitä korvaava ns. viikkopysäköinti. Leveillä kaduilla on tarvittaessa talvikunnossapitoa varten päiväkohtainen pysäköintikielto. Näillä järjestelyillä helpotetaan erityisesti katujen talvihoitoa ja keväistä hiekan ja pölyn poistoa.

Pysäköintitunnusjärjestelmällä mahdollistetaan tarvittaessa asukkaiden ja muiden alueella asioivien pitempiaikainen pysäköinti asuinalueen kadunvarrella. Tällä täydennetään kiinteistöjen vastuulla olevaa, tonteilla tapahtuvaa asukas-, vierailu-, työmatka- tai asiakaspysäköintiä, kun alueen kiinteistöjen omat pysäköintipaikat ovat riittämättömät.

Joensuun kaupungin katuverkon pysäköintiä valvoo kaupungin oma pysäköinninvalvonta.

Päivitetty 14.12.2016

Erityisiä pysäköintipaikkoja liikekeskustassa