"...nuoria on kuultava heitä koskevissa asioissa."

- Nuorisolaki 8 §

vaalibanner.png

NUORISOVALTUUSTOVAALIT TULEVAT TAAS

Syksyllä 2018 valitaan uudet nuorisovaltuustolaiset jatkamaan 20-vuotisia Nuorisovaltuuston perinteitä! Asetu ehdolle ja tule tekemään uudesta valtuustosta juuri sinun näköisesi!

 

Jos olet syntynyt vuosina 2000-2005 ja olet kirjoilla Joensuussa 1.9.2018, voit asettua ehdolle nuorisovaltuustovaaleissa. Nuorisovaltuustoon valitaan 20 varsinaista ja 20 varajäsentä. Vaalikausi kestää 2 vuotta, jonka aikana jäsenet kokoontuvat noin kerran kuussa yleiskokouksiin. Lisäksi valtuustolaiset muodostavat omia työryhmiään, joissa he järjestävät tapahtumia, tutustuvat uusiin kavereihin ja pääsevät vaikuttamaan nuorten oloihin.

Nuorisovaltuusto toimii nuorten edustajana sekä yhteytenä päättäjiin tekemällä esityksiä ja aloitteita. Nuva osallistuu lautakuntien työskentelyyn pyrkimyksenään kehittää nuorten oloja ja asemaa kaupungissa. Valtuusto on sekä poliittisesti, että uskonnollisesti sitoutumaton.

Ei pelkkää kokouksissa istumista! Valtuustolaiset järjestävät tapahtumia ja aktiviteetteja nuorille sekä pyrkivät tuomaan hyvinvointia ja hauskaa tekemistä kaikille kaupunkilaisille, tietysti itseään unohtamatta.

 

3.9.        Ehdokasasettelu alkaa

12.10.    Ehdokasasettelu päättyy

15.10.    Ehdokaskuvaus

7.-8.11.  Ennakkoäänestys Iso-Myyssä

13.11.    Äänestyspäivä yläkouluissa

14.11.    Äänestyspäivä lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa

 

Jos sinua kiinnostaa kaupungin muuttaminen juuri oman näköiseksesi, nuorille paremmaksi paikaksi: asetu ehdolle!

 

  1. Täytä ehdokashakemuslomake
  2. Toimita se oman koulusu kansliaan, nuorisotalolle tai postitse osoitteeseen: Kauppakatu 18-20 4.krs, 80100 Joensuu - Nuorisovaltuustovaalit

 

 

Hakemuksessa pyydetyn selkeän, muokkaamattoman kasvokuvan voit toimittaa sähköpostilla vaalityöntekijä Jussi Ahoselle, tai tulla vaalikuvaukseen Nuorisovaltuuston toimitiloihin Whisperin Kulmalle osoitteessa Kauppakatu 17 maanantaina 15.10.2018 klo 16. Jos sinulla on kuvaan, tai muuten hakemiseen liittyen kysyttävää, ole rohkeasti yhteydessä vaalityöntekijään tai kehen tahansa nuorisovaltuuston jäseneen!

Hain nuvaan mukaan oman kotikyläni eli Kiihtelysvaaran nuorisotyöntekijän suosittelemana. Olin tykännyt olla aiemmin vähän kaikessa mukana, ja hän ehdotti, että jos kokeilisin purkaa energiaani nuvassa. Enhän mä silloin vaikuttamisesta tiennyt mitään, kunhan olin vain kiinnostunut, aktiivinen ja kovaääninen. Vaikuttaminen oli tietysti mukavaa ja pidin kokouksista, avustushakemuksista, päättäjätapaamisista ja mielipidekirjoituksista, puhumattakaan uusista ystävistä, mutta oman juttuni löysin tapahtumien parista. Nuva teki silloin ja tekee edelleen erilaisia tilaisuuksia aina bändi- ja klubi-illoista niihin päättäjätapaamisiin ja oppilaskuntien tapaamisiin.
 
Olin Nuvassa mukana aikalailla ysiluokasta lukion loppuun ja hieman ylikin. Koko sen ajan kipuilin tavallaan oman tulevaisuuteni kanssa, että mitä sitä tekisi ja mikä kiinnostaa. Nuvavuosien aikana tehdyistä tapahtumista kuitenkin muodostui se minulle oma urapolku: keräsin vuosien aikana tehdyt bänditapahtumat, klubi-illat, rusettiluistelut, Joen Yön esittelypisteet, lumilautatapahtumat ja muut tilaisuudet, joiden järjestelyissä olin ollut mukana, omaan cv:heni ja pyrin opiskelemaan Kulttuurituotannon koulutusohjelmaan Mikkelin Ammattikorkeakoulun. Opintojen aikana tein lisää erilaisia tapahtumia aina Cheekin konsertista lukuvuoden avajaisiin, päädyin sittemmin harjoitteluun festareille ja sillä tiellä olen edelleen. Valmistuin kulttuurituottajaksi joulukuussa 2012, ja tällä hetkellä toimin Tuotantopäällikkönä Suomen suurimmassa festivaalituotantoja tekevässä tapahtumatuotantoyhtiössä, Nelonen Media Livessä, joka on osa Sanoma-konsernia. Vastuullani on tällä hetkellä 7 omaa festivaalia kuten esimerkiksi Himos Juhannus, Iskelmäfestivaali, Suomipop festivaali Jyväskylä ja Jurassic Rock, sekä muutamia konsertteja, kuten Manic Street Preachersien ja Nightwishin omat ulkoilmakonsertit kesällä 2018.
 
En usko, että ilman nuvaa olisin koskaan tälle tielle päätynyt, saati osannut ajatellakaan että joku voi tehdä tätä työkseen. Nyt se olen minä.

Anniina

 

Nuorisovaltuusto — tuo minulle mieleen paljon hyviä muistoja, kavereita ja unohtumattomia hetkiä, joita en olisi muuten päässyt kokemaan. Minua on aina kiinnostanut vaikuttaminen, mutta ei niinkään politiikka tai asioihin 100% sitoutuminen, onhan tän ikäsellä kaverilla paljon muutakin tekemistä. Kun kuulin nuorisovaltuustossa ensimmäisenkerran vuoden 2012 vaalien alla ajattelin, että siinäpä olisi kiva harrastus, vaikka ujo poika olinkin. Se tie olikin paljon pidempi, kuin alun perin ajattelin — olinhan nuorisovaltuustossa kolme kautta, eli kuusi vuotta, enkä kadu sitä että hyppäsin kylmään veteen. Näiltä vuosilta jäi tassuun paljon kavereita, kokemuksia ja sellaisia asioita joita ei voi rahalla saada tai muualla kokea.

Juho

 

 

 

YHTEYSTIEDOT

Tatu Hiltunen
Puheenjohtaja
Joensuun nuorisovaltuusto
nuorisovaltuusto@joensuu.fi

Noora Kosonen
Sihteeri
Joensuun nuorisovaltuusto
Puh. 050 365 4424
noora.kosonen36@gmail.com

Jutta Kukkonen
Nuorisoasiamies
Puh. 050 349 5849

jutta.kukkonen@joensuu.fi

Jussi Ahonen
Vaalityöntekijä
Puh. 050 430 0847

jussi.ahonen@joensuu.fi


>Tarkemmat yhteystiedot