"Добро пожаловать"

nuoriso kvtoiminta slider

Kansainvälinen toiminta

Joensuun nuorisopalvelut tarjoaa joensuulaisille nuorille mahdollisuuksia kansainvälistymiseen.

Ryhmävaihdot ja yhteisprojektit
Nuoret suunnittelevat ja toteuttavat ryhmävaihtoja ja yhteisiä projekteja muiden eurooppalaisten nuorten kanssa.

Vuonna 2010-2012 nuorten demokratiahankkeessa mietittiin nuorten osallistumiselle uusia muotoja yhdessä Norjan Trondheimin ja Belgian Meeuwen-Gruitroden nuorten kanssa. 2011-2012 taas nuoret  suunnittelivat yhdessä Hollannin Barendrechtin nuorten kanssa liikuntaan ja terveisiin elämäntapoihin liittyvän viikon yhteisvaihdon.

Molemmat hankkeet syntyivät nuorten aloitteesta ja omista ideoista!

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ryhmävaihtoon tai haluaisit olla mukana ideoimassa ja suunnittelemassa ryhmävaihtoa, ole yhteydessä nuoriso-ohjaajaan. Ohjaajientiedot ja nuorisotalojen sijainnin löydät täältä.

Vapaaehtoistöihin ulkomaille
Eurooppalainen vapaaehtoisohjelma EVS on euroopan unioin rahoittama vapaaehtoisohjelma, jonka kautta sinulla 18-30 -vuotias nuori on mahdollisuus lähteä 2-12 kuukaudeksi tekemään vapaaehtoistyötä johonkin toiseen Euroopan maahan.

Vapaaehtoistyö voi olla työskentelyä eläinsuojelussa, lasten harrastustoiminnan ohjaamista, nuorten työpajatoiminnan ohjaamista tai vaikka näytelmän rakentamista puvustuksesta esitykseen!

EVS on turvallinen tapa lähteä maailmalle. Lähtijälle järjestetään matkat, työpaikka, majoitus, ruokailut, paikallisen kielen opiskelu, vakuutukset ja oma mentori. Kaikki tämä on lähtevälle nuorelle lähes ilmaista.

Lisätiedot ja lähtijöiden opastus:
Annu Jantunen, annu.jantunen(a)joensuu.fi, 050 596 4560.

Kokemuksia EVS-vapaaehtoistyöstä täältä.

Päivitetty 04.09.2018