"Musiikin virtaa Joensuussa"

Konservatorio70.jpg
Konservatorio72.jpg
Konservatorio79.jpg

Musiikkikirjaston palvelut

Kirjasto sijaitsee konservatorion A-talon ensimmäisessä kerroksessa.

Aukioloajat ja yhteystiedot

Maanantai 10.00 - 12.00 ja      13.00 - 16.30                      
Tiistai 10.00 - 12.00 ja 13.00 - 16.30
Keskiviikko 10.00 - 13.00 ja 14.00 - 17.30
Torstai 10.00 - 12.00 ja 13.00 - 16.30
Perjantai     13.00 - 16.30

 
Tarja Latja, musiikkikirjaston hoitaja
p. 050 311 2698
tarja.latja@jns.fi

Soittimen vuokraus
Soitin lainataan aina oman opettajan ja alle 15-vuotiaan lainaajan ollessa kyseessä, huoltajan läsnä ollessa. Soittimet vuokrataan korkeintaan lukuvuodeksi kerrallaan.

Lukuvuoden päättyessä toukokuussa, vuokratun soittmen laina on uusittava kirjas- tossa tai soitin on palautettava kirjastoon. Mikäli soitinta ei ole uusittu toukokuun 25. päivään mennessä, peritään kesäajalta erillinen 35 €:n soitinvuokra. Tämä koskee kaikkia soitinlainaajia.
Vuokrasoitin on mahdollista saada käyttöön kesäloman ajaksi. Mahdollinen kesälaina sovitaan kirjastossa. Kesälaina sisältyy kevään soitinvuokraan.
 
Perustutkintolinjan opiskelijoille soittimen vuokraus on maksutonta koskien pääaine- ja sivuainesoitinta. Muut soitinvuokraukset ovat myös heille maksullisia. Musiikkiopiston ja avoimen osaston oppilaille ja opiskelijoille soittimen vuokraus on maksullista. Konservatorion ulkopuolisilta lainaajilta soitinvuokra on kaksinkertainen.

Soitinvuokra 1.8.2014 alkaen:

  • lyhytaikainen max. 2 viikkoa 35 € 
  • jousen lainaus 35 € / lukukausi (arvojouset 50 - 110 € / lukukausi)
  • soitinvuokra (määräytyy soittimen kunnon ja arvon mukaan) 60 - 130 € / lukukausi.

Soitinvuokrasta lähetetään kotiin lasku.

Soittimen palautus
Soittimen palautus ennen syyslomaa (viikko 42): vuokraa peritään puolet soitin-vuokrasta (vähintään 35 €). Palautus syysloman jälkeen:vuokraa peritään koko syyslukukauden soitinvuokra.

Soittimen palautus ennen talvilomaa (viikko 10):vuokraa peritään puolet soitin-vuokrasta (vähintään 35 €). Palautus talviloman jälkeen:vuokraa peritään koko kevätlukukauden soitinvuokra.

Soitin on palautettava siinä kunnossa, missä se on ollut vuokrattaessa. Oma opettaja tarkistaa ennen palautusta soittimen (myös jousien) kunnon. Kun oppilas lopettaa opiskelun konservatoriossa, hänen tulee henkilökohtaisesti palauttaa soitin heti konservatorion kirjastoon.

Mikäli lainaaja vaihtaa soitinta kesken vuotta, hän voi pitää uuden soittimen entisen soittimen laina-ajan loppuun samalla maksulla.

Korvaus ja vakuutus
Kaikki vahingot (mukaanlukien katoamiset), mitkä aiheutuvat muusta kuin normaalista kulumisesta, on oppilaan tai hänen holhoojansa korvattava. Näitä ovat  esim. kieli-soittimissa katkenneet kielet, jousien jouhitukset, klarinetin lehdykkeet jne.

Rikkoutunut soitin pitää tuoda konservatorion kirjastoon, josta se välitetään eteenpäin soitinkorjaukseen. Soitinta taisen osaa (esim. jousi) ei itse saa lähettää korjattavaksi. Soittimien perushuollosta vastaa konservatorio. Soitinta ei ole oppilaitoksen puolesta vakuutettu. Lainaajan on vakuutettava soitin kääntymällä oman vakuutusyhtiön puoleen. Soittimen arvoa voi tiedustella musiikkikirjastosta.

Musiikkikirjaston käyttöoikeus ja tietosuoja
Lainausoikeus on Joensuun konservatorion ja musiikkiopiston oppilailla, opiskelijoilla, opettajilla sekä muulla henkilökunnalla. Lainaus on maksutonta. Lainaajaksi ilmoittaudutaan täyttämällä lainaajan ilmoittautumislomake. Alle 15-vuotiaan oppilaan ilmoittautumislomakkeen allekirjoittaa huoltaja.
Kirjastolla on oikeus käyttää henkilötunnusta lainausrekisterissään (henkilötietolaki 523/1999, 13 §) ja sitä käytetään ainoastaan lainausten valvontaan.

Aineisto, uusiminen ja palauttaminen
Lainattavaa aineistoa ovat nuotit, kirjat, opinnäytetyöt, cd- ja lp-levyt, DVD:t ja videot. Käsikirjastoaineistoa ei lainata. Laina-ajat ovat seuraavat:
• nuotit ja kirjat 1 kk
• opinnäytetyöt, CD-, LP-levyt, DVDt ja videot 1 viikko (max. 5 yhtä aikaa)

Lainoja voi uusia näyttämättä aineistoa korkeintaan viisi kertaa, minkä jälkeen aineisto on palautettava tai lainattava uudelleen kirjastossa. Lainat voit uusia
• käymällä kirjastossa
• soittamalla p. 050 311 2698 tai sähköpostitse tarja.latja@jns.fi
 
Erääntyneistä lainoista lähetetään 2 muistutusta joko sähköpostitse tai kirjeitse. Näiden jälkeen lähetetään lasku, ja lainaaja joutuu lainauskieltoon.
 
Lainaajan vastuu
Osoitteen ja nimen muutokset on ilmoitettava kirjastoon. Lainattu aineisto on palautettava kokonaisuudessaan. Lainaaja on vastuussa nimellään lainatusta aineistosta, esim. kamarimusiikkiaineiston yksittäisistä stemmoista vastaa se, jonka nimellä aineisto on lainattu.

Alle 15-vuotiaan holhooja vastaa lapselle lainatusta aineistosta. Lainaaja on velvollinen korvaamaan vahingoittuneen tai kadonneen aineiston. Videotallennetta tai DVD -levyä ei voi kappalekohtaisen tekijänoikeusmaksun vuoksi korvata vastaavalla tallenteella.
 

 

 

 .

 

 


  
 


 

 

 

Päivitetty 22.11.2018

YHTEYSTIEDOT

Joensuun konservatorio
Rantakatu 31,
80100 Joensuu
sähköposti
etunimi.sukunimi@jns.fi
 

musiikkikirjaston hoitaja
Tarja Latja
p. 0503112698

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Would you also like to give us written feedback?

Sure! No, thanks.

Thank you for your feedback!