"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Back

Työllistämisen kuntalisä uudistuu

« Back

Kaksitoista kuntaa Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella ottavat käyttöön yhteisen työllistämisen kuntalisän. Kunnat uudistavat näin työllistämispalveluitaan ennaltaehkäisevään suuntaan.

Kunnat ovat varanneet vuoden 2018 työllistämisen kuntalisään yhteensä 475 000 euroa. Tämän toivotaan nopeuttavan vähintään 226 henkilön työllistymistä ja paluuta työmarkkinoille. Kuntalisä on yksi askel kohti työllisyyden kasvuohjelmassa tavoitteeksi asetettua maakuntalisää.

Kuntalisä on työnantajalle myönnettävä palkkio työllistämisestä ja sitä myönnetään hakemuksesta työnantajana toimiville yrityksille, säätiöille, järjestöille ja yksityishenkilölle. Se on suuruudeltaan 350–360 euroa kuukaudessa ja sitä voidaan myöntää enimmillään noin 2 800 euroa.

Työllistämisen kuntalisä edellyttää 4–35 viikon työsuhdetta, jossa työaika on vähintään 18 tuntia viikossa. Palkattu työntekijä voi olla esimerkiksi puoli vuotta työttömänä ollut nuori tai yli 200 päivää työmarkkinatukea saanut henkilö.

Joensuussa työllistämisen kuntalisästä voit tiedustella työllisyyskoordinaattori Sari Riikoselta.

Tavoitteena on tukea työnantajien työllistämispäätöksen syntymistä, tarjota työnhakijoille työnhakua nopeuttava apukeino ja estää työttömyyden pitkittymistä. Työllistämisen kuntalisän avulla syntyneiden työmahdollisuuksien toivotaan jatkuvan saman työnantajan palveluksessa kuntalisän jälkeen tai toimivan ponnahduslautana seuraavaan työpaikkaan.

– Mitä helpommaksi työllistämistä saadaan kehitettyä ja byrokratiaa karsittua, sitä helpommin pienikin yritys rohkenee kokeilla esimerkiksi ensimmäisen työntekijän palkkaamista. Uskon, että tällainen työllistämisen kuntalisä synnyttää yrityksille halua palkata uutta työvoimaa ainakin osa-aikaisesti. Kuntalisä pienentää myös yritysten taloudellista riskiä. Kannustan myös työttömiä osoittamaan nykyistä suurempaa aktiivisuutta työnhaussa, sillä työttömyysturva ei voi myöskään olla vastikkeetonta. Meidän jokaisen on tehtävä töitä, että saamme Suomen nousuun, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Merja Blomberg kannustaa.

Työllistämisen kuntalisä otetaan käyttöön pääosin yhtenäisillä periaatteilla seuraavissa kahdessatoista kunnassa Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Tohmajärvi ja Valtimo.
 

Päivitetty 20.02.2018

« Back