"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Back

Louhostien päiväkoti joudutaan sulkemaan

« Back

Joensuun kaupungin Louhostien päiväkodin tilojen käyttö joudutaan lopettamaan sisäilmaongelmien takia. Päiväkodissa on ilmennyt sisäilmaoireita sekä henkilökunnalla että yksittäisillä lapsilla.

Kiinteistön omistaja on teettänyt rakennuksessa kuntotutkimuksen marraskuussa 2017. Tutkimuksessa löydettiin ulkoseinän alaosissa sekä yläpohjarakenteissa kosteusvaurioita, joilla on yhteys päiväkodin sisäilman laatuun.

Terveysvalvonnan, varhaiskasvatuksen ja tilakeskuksen edustajat ovat tehneet tiloissa katselmuksen. Keskiviikkona 29.11. vahvistui, että katselmuksen ja tehtyjen tutkimusten perusteella tiloista tulee luopua viipymättä. Tavoite on, että tiloista luovutaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Päiväkodissa on tällä hetkellä 34 lasta ja 7 työntekijää. Lapsista 23 on yli 3-vuotiaita, joista 16 on esiopetuksessa. Yli 3-vuotiaiden ryhmälle on jo tänään saatu järjestettyä väliaikaiset tilat Sinkkolan päiväkodista. Alle 3-vuotiaiden ryhmän lapsille järjestetään paikat muista päiväkodeista tai perhepäivähoidosta.

Yli 3-vuotiaiden ryhmän henkilöstö jatkaa työskentelyä ryhmän lasten kanssa väistötiloissa Sinkkolassa. Toisessa ryhmässä työskentelevät työntekijät sijoitetaan vapaana oleviin tehtäviin ja sijaisuuksiin Joensuun kaupungilla. Sitä mukaa, kun kaupungilla vapautuu vakinaisia tehtäviä, vakinainen Louhostien henkilöstö voi siirtyä näihin tehtäviin.

Louhostien päiväkodin tilanteesta on aiemmin tänään tiedotettu päiväkodin henkilökunnalle ja lasten huoltajille. Uusien päivähoitopaikkojen etsiminen on aloitettu välittömästi. Lasten huoltajat ja päiväkodin henkilöstö pidetään ajan tasalla korvaavien päivähoitopaikkojen ja työskentelypaikkojen järjestymisestä.

Päivitetty 29.11.2017

« Back