"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Back

Liikennejärjestelyt muuttuvat Niskakadulla taksiaseman kohdalla

« Back

Niskakadun liikennejärjestelyt muuttuvat taksiaseman kohdalla välillä Kauppakatu–Torikatu 27.11. alkavalla viikolla.

Jatkossa Niskakatua saavat kulkea kaikki lännestä eli Koulukadun suunnasta saapuvat ajoneuvot liikkeiden aukioloaikoina kello 06–22.

Taksiasema säilyy edelleen Niskakadulla nykyisellä paikallaan. Näin ollen idästä eli Rantakadun suunnasta Niskakatu on välillä Torikatu–Kauppakatu edelleen sallittu vain taksiliikenteelle.

Yöaikaan kello 22–06 liikennöinti Niskakadulla on kielletty myös Koulukadun suunnasta. Tämän järjestelyn tarkoituksena on varmistaa taksiasema-alueen turvallisuus ja estää yörauhaa häiritsevä turha liikenne.

Torikadulla kauppakeskus Metropolin sisäänkäynnin läheisyydessä sallitaan jatkossa myös muiden kuin taksien lyhytaikainen pysäköinti.

Joensuun keskustan autoliikenteen toivotaan keskittyvän mahdollisimman paljon niin sanotulle keskustan kehälle eli Rantakadun, Suvantokadun, Koulukadun ja Yläsatamakadun muodostamalle pääkatukehälle. Keskustan kehältä liikenne opastetaan esimerkiksi pysäköintilaitoksiin suorinta ja lyhintä reittiä. Keskustan kehä on etuajo-oikeutettu ja myös nopeusrajoitus on pääsääntöisesti korkeampi kuin kehän sisäpuolisilla katuosuuksilla. Tämä sujuvoittaa ja nopeuttaa osaltaan autoliikennettä.

Liikennejärjestelyistä on sovittu yhteisesti Joensuun kaupungin, Kauppakeskus Iso Myyn, Kauppakeskus Metropolin, Joensuun Taksi Oy:n ja poliisin kanssa.

Päivitetty 24.11.2017

« Back