"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Back

Joensuu-päivä aloittaa juhlaviikon 29.11.

« Back

Joensuun kaupunki viettää juhlaviikkoa satavuotiaan Suomen kunniaksi. Juhlinta alkaa Joensuun syntymäpäivänä keskiviikkona 29.11. ja kaikki huipentuu koko Suomen juhlaan itsenäisyyspäivänä 6.12. Ohjelmaa on jokaiselle päivälle ympäri Joensuun aluetta.

Tervetuloa kahville 29.11. keskiviikkona!

Juhlaviikon aloittavat Joensuu-päivän perinteiset aamukahvitilaisuudet Teatteriravintolassa sekä palvelupisteissä Enossa, Kiihtelysvaarassa, Pyhäselässä ja Tuupovaarassa.

Joensuussa jaetaan samassa yhteydessä myös kaupungin viralliset palkinnot.

Päivän aikana museoihin on vapaa pääsy ja 100-vuotisjuhlaa viettävässä Pohjois-Karjalan museo Hilmassa on mahdollisuus kuulla lisää Juuret pystymetässä-näyttelyn esineiden historiasta ja käytöstä.

Syntymäpäivien vietto jatkuu torstaina 30.11. Sibeliuksen jalanjäljissä, kun Kaupunginorkesterin ammattimuusikot ja konservatorion musiikin opiskelijat kokoontuvat soittamaan yhdessä. Konsertissa pääsee kuulemaan miten Andante Festivo soi sadalla jousisoittimella.

Nuorisotalot ovat vilkkaasti juhlaviikolla mukana. Jokainen tila ja talo on koostanut oman näköisensä ohjelman: muun muassa Enossa diskoillaan, Sinkkolassa nautitaan joulun tunnelmasta  ja Kiihtelysvaarassa kokoonnutaan yhteen pelailemaan ja askartelemaan.

Joulun ihmeen tunnelmaa pääsee aistimaan konservatorion laulunopiskelijoiden konserteissa Pielisensuun kirkossa 4.12. ja pääkirkossa 5.12.

Kirjastot ympäri Suomen kutsuvat koko kansan Linnan juhlien etkoille kirjastoihin 5.12. juhlimaan satavuotiasta Suomea. Tervetulleita ovat niin lapset ja aikuiset kuin vanhat ja uudetkin suomalaiset! Kirjastoissa on monipuolista ohjelmaa etkojen lisäksi pitkin viikkoa. Ota kirja käteen ja liity mukaan kuntoilemaan pääkirjaston lisäksi Tuupovaaran, Kiihtelysvaaran ja Enon kirjastoissa.

Pohdittavaa Joensuu-viikolla hieman eri näkökulmasta tarjoaa Pohjois-Karjalan museo Hilma. Miten pulamasta päädytään punkkariin? Carelicumissa sijaitseva virkeä syntymäpäiväsankari saavuttaa tänä vuonna vakuuttavan museon iän, 100 vuotta ja sitä juhlistaa muun muassa museon juhlakirjan julkistus 5.12.

Joensuu-viikon ohjelma löytyy kootusti osoitteesta www.joensuu.fi/joensuu-viikko

Itsenäisyyspäivänä juhlavaa ohjelmaa

Itsenäisyyspäivän vietto Joensuussa alkaa kunnianosoituksella ja seppeleiden laskulla sankarihaudoille sekä hautamuistomerkeille kello 12. Lisäksi on järjestetty mahdollisuus jokaiselle halukkaalle kunnioittaa sankarivainajia muistolaattojen edessä klo 12.00 ja 12.15.

Päiväjuhla pidetään Carelia-salissa kello 14, jonka jälkeen on kahvitarjoilu. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä soihtukulkue sankarihaudoille lähtee Carelia-salilta kello 16.

Itsenäisyyspäivää juhlitaan seppeleenlaskuilla ja päiväjuhlilla myös Enossa, Kiihtelysvaarassa, Pyhäselässä ja Tuupovaarassa.

 


« Back