"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Back

Busseihin tulossa käyttöön mobiililippu

« Back

Joensuun seudun joukkoliikenteessä halutaan ottaa käyttöön mobiililippu. Seudullinen joukkoliikennejaosto päättää mobiililipun käyttöönoton reunaehdoista 30.11. Ensi vaiheessa on tarkoitus lanseerata mobiililippu kertamatkoihin.

Asiakas hankkii lipun puhelimeen ladattavalla mobiilisovelluksella ja näyttää lipun puhelimestaan bussin kuljettajalle. Lippu on asiakkaan kannalta kertalippua vastaava, muun muassa bussin vaihto on mahdollista samoin ehdoin.

Mobiililipun hinta kerta- ja arvolipun väliltä

Mobiilikertalipun asiakashinta tulee asettumaan kertalipun ja arvolipun väliin. Joukkoliikennejaosto määrittelee mobiililipun hinnan reunaehdot. Lopullisen asiakashinnan määrittelee mobiililipun toimittaja.

Mobiililippujen käyttöönotto esitetään tehtäväksi siten, että kaikilla palveluntarjoajilla on mahdollisuus tarjota mobiililippujaan JOJO-alueelle. Palvelun käyttöönotto edellyttää sopimusta JOJO-viranomaisen ja palvelun tarjoajan välillä.

Lippu käytössä mahdollisesti jo tänä vuonna

Neuvottelut ovat pitkällä ensimmäisen mobiililipun toimittajan kanssa. Jos neuvotteluissa edistytään nopeasti, voidaan mobiililippu ottaa käyttöön JOJO-alueella parhaassa tapauksessa jo kuluvana vuonna. Tästä tiedotetaan erikseen.

Nyt on kyseessä ensimmäinen vaihe mobiililippujen käyttöönotossa, jonka aikana kerätään käyttökokemuksia ja palautetta. Tavoitteena on, että lähivuosina mobiililippu on osa tavanomaista lippuvalikoimaa, mobiilisti voidaan hankkia myös arvo- ja kausilippuja, tarjolla on useita vaihtoehtoisia toimijoita ja mobiililipun käyttö on vakiintunutta, helppoa ja turvallista.

Päivitetty 27.11.2017

« Back