"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Back

100 minuuttia taidetta -kampanja haastaa taiteen ja kulttuurin pariin, Joensuusta mukana Yhteisötalo Satama

« Back
100 minuuttia taidetta -kampanja innostaa osallistumaan taiteeseen ja kulttuuriin vähintään sadan minuutin ajan joka viikko.

Kampanjan edelläkävijöiksi on kutsuttu 11 sosiaali- ja terveydenhuollon sekä hyvinvointitoimialan organisaatiota eri puolilta Suomea. Joensuusta on mukana Yhteisötalo Satama. Kampanja seuraa, miten edelläkävijät toteuttavat 100 minuuttia taidetta -suositusta toiminnassaan ja mitä vaikutuksia sillä on.

– Läänintaiteilija Merja Pennanen pyysi meitä mukaan edelläkävijöiksi lokakuun loppuun saakka kestävään kampanjaan. Tavoitteenamme on tarjota kävijöillemme uusia kokemuksia taiteesta ja kulttuurista sekä kokijana että tekijänä. Taiteen ja kulttuurin harrastaminen voi olla hyvinkin arkista; kuunnellaan ja keskustellaan musiikista, luetaan ääneen, keskustellaan lempikirjoista, kertoo Yhteisötalo Sataman koordinaattori Kaija Kiiskinen.

Taiteella ja kulttuurilla on tutkitusti vahva yhteys parempaan terveyteen, psyykkiseen hyvinvointiin ja elämänlaatuun. 100 minuuttia taidetta -kampanjan tavoitteena on varmistaa jokaisen ihmisen kulttuuristen oikeuksien toteutuminen ja siten lisätä ihmisten elämänlaatua ja hyvinvointia.

Kampanjasivuilla osoitteessa 100minuuttiataidetta.taike.fi voi seurata omien taideminuuttien kertymistä taidepassin avulla. Kampanjaan voivat rekisteröityä niin yksityishenkilöt kuin organisaatiot. Tutkimusluvan antaneiden osallistujien vastaukset luovutetaan Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon avoimeksi aineistoksi tutkimus- ja opetuskäyttöä varten.

100 minuuttia taidetta -kampanjasta vastaa Taiteen edistämiskeskus kumppaneineen. Kampanja Facebookissa: www.facebook.com/100minuuttiataidetta

Yhteisötalo Satama on kaikille avoin matalankynnyksen kohtaamispaikka, jossa saa tietoa kaupungin palveluista, harrastuksista ja tapahtumista. Yhteisötalon toiminta on Joensuun kaupungin omaa toimintaa, jonka tarkoitus on lisätä hyvinvointia, pitää yllä toimintakykyä ja lisätä osallisuutta. Yhteisötalo on osoitteessa Yläsatamakatu 28.

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto. Taike ja sen yhteydessä olevat taidetoimikunnat ja lautakunnat jakavat apurahoja ammattitaiteilijoille ja avustuksia taiteen alan yhteisöille. Virastossa työskentelee 80 henkilöä. Heistä puolet on virkamiehiä ja puolet määräaikaisia läänintaiteilijoita, jotka toimivat taiteen edistämisen hankkeissa maan eri puolilla. Taiken päätoimipiste on Helsingissä, ja lisäksi sillä on aluetoimipisteitä.
Päivitetty 08.02.2019

« Back