"Bunkkerimuseossa on kivempaa kuin Särkänniemen huvipuistossa!"

- kaksi poikaa ja äiti

Bunkkeri_karuselli1
Bunkkeri_karuselli2
Bunkkeri_karuselli3
Bunkkeri_karuselli4
Bunkkeri_karuselli5
Bunkkeri_karuselli6
Bunkkeri_karuselli7
Bunkkeri_karuselli8

Joensuun bunkkerimuseo

Joensuun bunkkerimuseossa voi tutustua talvisodan jälkeen rakennettuun kahteen teräsbetonibunkkeriin ja Salpalinjan linnoitusrakenteisiin. Bunkkerimuseo sijaitsee Marjalan kaupunginosassa Höytiäisen kanavan suulla.

Tervetuloa Salpalinjalle

Kesällä 2019 Joensuun bunkkerimuseo on avoinna 2.–31.7.

TILAUSRYHMÄT voivat tehdä varauksia jälleen toukokuusta syyskuun loppuun 2019, kts. yhteystiedot ja hinnat täältä

 

Joensuun bunkkerimuseo on osa 1200 kilometriä pitkää linnoitusketjua, Salpalinjaa, joka rakennettiin vuosina 1940–1941 ja viimeisteltiin jatkosodan lopussa 1944.

Linnoitustyöt Marjalassa aloitettiin elokuussa 1940. Höytiäisen kanavan eteläpäähän oli tarkoitus rakentaa kolme teräsbetonikorsua, mutta niistä saatiin valmiiksi vain kaksi.

Joensuun bunkkerimuseossa on esillä kaksi kunnostettua teräsbetonibunkkeria, joihin on koottu Salpalinjan rakentamista käsittelevä näyttely. Alueella on myös taistelu- ja yhteyshautaa sekä panssarikiviestelinjaa.

Museoalue nimettiin Veteraanipuistoksi vuonna 2003. Puistossa on nähtävillä ns. sotatulokaskasveja, jotka ovat talvi- ja jatkosodan mukanaan tuomaa lisäystä Suomen monikerroksiseen kasvistoon. Esimerkiksi talvisodan aikana kasveja kulkeutui Puna-armeijan 155. divisioonan hevosten rehuksi varatun heinän mukana.

Bunkkerimuseossa järjestetään vuosittain runsaasti Salpalinjaa liittyviä opastuksia sekä erilaisia tapahtumia kuten avajaiset, tarinailtoja kesäisin, vuotuisen Joen yö -kulttuuritapahtuman yhteydessä luentoja, opastuksia yms. sekä joulun edellä reserviläiset järjestävät bunkkerimuseolla jokavuotiset joulutulet ja kenttähartauden.

 

 

Päivitetty 03.01.2019

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!