"koti ja kaupunki - joensuu"

ASUMINEN

Kompakti kaupunkikoti, maalaiselämää omassa pihapiirissä vai vikkelästi vuokralle? Joensuun seutu tarjoaa vaihtoehtoja sopivan kodin ja asuinympäristön löytämiseen.

Vuokra-asunnot Joensuussa

Vuokra-asuntoja Joensuussa tarjoavat useat eri toimijat sekä yksityishenkilöt. Joensuun Kodit Oy, Joensuun kaupungin kiinteistöosakeyhtiö, hallitsee ja vuokraa yli 4600 asuntoa Joensuun eri kaupunginosissa. Muita Joensuussa vuokra-asuntoja tarjoavia organisaatioita ovat OVV Asuntopalvelut VVO &  Lumo: Vuokra-asunnot Joensuu, WH-Asunnot, Alkuasunnot ja Joensuun seudun nuorisoasuntoyhdistys, Joensuun evankelis-luterilainen seurakunta ja Vuokramestarit. Vuokra-asuntoja tarjotaan vaihtelevasti myös kiinteistövälitysyritysten kautta. Opiskelija-asuntoja Joensuussa tarjoaa Joensuun Elli.

Omaan kotiin

Omistusasuntoa etsivä huomaa, että Joensuun työssäkäyntialueen asuntomarkkinat ovat monipuoliset ja toimivat. Asuntotarjonta on runsasta ja vaihtoehtoja on paljon. Vanhasta asuntokannasta on tarjolla omakotitaloja ja osakehuoneistoja. Joensuu on opiskelijakaupunki, mikä näkyy asuntomarkkinoilla pienten asuntojen kovana kysyntänä. Hintataso on korkein ydinkeskustassa ja laskee mitä kauemmaksi keskustasta mennään. Kaupunkia ympäröivät omakotitaloalueet houkuttelevat erityisesti lapsiperheitä.

Uusia koteja

Oman kodin rakentamisesta haaveilevat, huomio! Uusia pientaloasumisen alueita Joensuussa ovat Karhunmäki, Multimäki ja Niittylahti. Kantakaupungin ulkopuolelta löytyy kaavoitettuja tontteja, jotka ovat heti vapaana rakentamiseen. Tutustu Joensuun seudun vapaisiin tontteihin ja tonttien hakumenettelyyn tarkemmin Asuntotontit-sivulla.

 
Päivitetty 07.10.2016