Antidoping

Joensuun Urheiluakatemia on sitoutunut antidopingtyöhön järjestämällä vuosittain koulutuksen urheilijoille ja välittämällä ajankohtaiset tiedotteet urheilijoille.

Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa
Maailman Antidopingtoimisto WADA julkaisee vuosittain Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -luettelon. Urheilija on aina itse vastuussa käyttämistään aineista, eikä tietämättömyys saa olla syy dopingrikkomukseen. Linjaukset ovat voimassa kalenterivuoden kerrallaan.

Lue lisää: Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa

Urheilija lääkärissä
Lääkärissä asioidessaan urheilijan on syytä kertoa lääkärille kuuluvansa dopingvalvonnan piiriin. Tällöin lääkäri pystyy tarkistamaan heti, onko hoitomuoto sallittu. Urheilija itse on kuitenkin aina vastuussa käyttämästään lääkkeestä tai menetelmästä.

Erivapaus
Jos urheilija tarvitsee terveydellisistä syistä erivapautta käyttää kiellettyä ainetta tai menetelmää, hänen tulee täyttää erivapaushakemus huolellisesti yhdessä lääkärin kanssa. Lääkäri myös liittää hakemukseen tarvittavat dokumentit.

Huom! Pelkkä lääkärintodistus tai resepti ei tarkoita sitä, että urheilijalla on lupa käyttää kiellettyä ainetta tai menetelmää, vaan erivapautta pitää hakea asianmukaisesti.

Lisätietoa:
www.antidoping.fi
www.puhtaastiparas.fi

ADT:n uutiskirjeen voit tilata täältä: http://www.antidoping.fi/uutiskirje