"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Ysiluokkalaiset kiertävät yritysrasteja - voittajajoukkueelle kesätyöpaikat kaupungilta

« Takaisin

Torstaina 13.9. järjestetään 9.-luokkalaisten yrityssuunnistus Joensuu Race.

Tavoitteena on lisätä koulujen yritysyhteistyötä ja tehdä oppilaille tutuksi koulun lähellä olevia työpaikkoja ja yrityksiä. Oppilaille Joensuu Race on samalla kisa, jossa voittajajoukkue saa pääpalkinnoksi kesätyöpaikat Joensuun kaupungilta.

Päivään osallistuu 300 oppilasta ja lähes 30 työpaikkaa

Mukana ovat tänä vuonna Lyseon peruskoulun ja Pielisjoen koulun 9.-luokkalaiset, yhteensä 300 oppilasta.

He kiertävät aamupäivän ajan yrityksissä ja yhteisöissä tutustumassa niiden toimintaan tehtävärastien avulla. Tehtävät voivat vaihdella mainoksen suunnittelusta torigallupiin, Joensuu Race 18 -sämpylän teosta pienkoneen öljynvaihtoon – mitä ikinä yritys omalta toimialaltaan keksii.

Päivään osallistuu lähes 30 yritystä ja toimijaa. Päivä huipentuu yhteiseen päätösjuhlaan ja kilpailun voittajien julkistukseen urheilutalolla.

Pielisjoen koulun rehtori Jouni Partti summaa yrityssuunnistuksen antia näin:

– Nuoret tutustuvat joensuulaisiin yrityksiin ja yritykset asiakkaisiin ja mahdollisesti tuleviin työntekijöihin. Molemmat voittavat. Joensuu Race istuu hyvin myös yrittäjyyskasvatuksen sisältöihin.

Suunnistuksen järjestävät Pielisjoen koulu, Lyseon peruskoulu, Joensuun Yrittäjät ry ja joensuulaiset yritykset ja yhteisöt. Joensuu Race järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Päivitetty 11.09.2018

« Takaisin