"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Waltti-matkakortin voi ostaa ja ladata netissä

« Takaisin

Joensuun seudun joukkoliikenne Jojo ottaa käyttöön Waltti-matkakorttiin liittyvät nettipalvelut. Waltti-kortin voi nyt tilata ja ladata netissä osoitteessa https://nettilataukset.waltti.fi/.

Palvelun käyttämiseksi asiakas tarvitsee internet-yhteyden, sähköpostiosoitteen ja verkkopankkitunnukset. Verkkopankkitunnukset tarvitaan lippuostosten maksamista sekä verkkotunnistamista varten.

Kortti tulee kotiin postitse

Nettipalvelusta voi ostaa henkilökohtaisen matkakortin itselleen tai samassa taloudessa asuvalle, alle 17-vuotiaalle lapselle. Kortti saapuu postitse kotiin 7–14 vuorokauden sisällä tilauksesta.

Palvelun ensimmäinen käyttökerta edellyttää palveluun rekisteröitymistä nettipankkitunnuksin. Matkakortin tilaamisen yhteydessä kortille ostetaan myös ensimmäinen lipputuote. Tilaus maksetaan verkkopankkipalvelussa, pankki-tai luottokortilla. Ålandsbankenin verkkopankissa maksaminen ei toistaiseksi onnistu.

Nettipalvelun kautta ei voi tilata Kela-koulumatkatukilippuja tai opiskelijalippuja. Ne vaativat erillisen osto- tai opiskelutodistuksen esittämistä Carelicumin palvelupisteessä, Koskikatu 5.

Matkakortin lataaminen netissä edullisinta

Waltti-matkakortin voi myös lisäladata nettipalvelussa. Lisälatauksen voi tehdä sekä henkilökohtaisille että haltijakohtaisille korteille. Korteille voi ostaa joko arvoa, kautta tai molempia.

Netissä voi ladata kaikkia oman korttityypin mukaisia tuotteita lukuun ottamatta Kela-koulumatkatuotteita.

Kortin lataaminen netissä kannattaa, sillä se on edullisempaa kuin lataaminen bussissa tai Carelicumissa.

Lataus käytettävissä kahdessa tunnissa

Lataus siirtyy matkakortille, kun korttia seuraavan kerran käytetään bussin rahastuslaitteessa, kuitenkin aikaisintaan kahden tunnin kuluttua nettilatauksesta.

Illalla/yöllä/viikonloppuna bussilinjan liikennöinnin päättymisen jälkeen netissä tehty lataus siirtyy rahastuslaitteelle vasta noin kahden tunnin kuluttua rahastuslaitteen käynnistämisen jälkeen.

Latausten siirtyminen ELY-liikenteen autoihin voi kestää 1-3 vuorokautta.

Matkakortti on nettilatauksen jälkeen aktivoitava autossa viimeistään 14 päivän kuluttua latauksesta. Tarvittaessa kortin voi aktivoida myös palvelupisteessä yhden kuukauden kuluessa ostoksen tekemisestä.

Lisätietoa Waltti-kortista, muista linja-autojen matkalipuista ja lippujen hinnoista löytyy osoitteessa www.joensuu.fi/liput-ja-hinnoittelu.

Päivitetty 18.08.2017

« Takaisin