"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Vs. kaupunginjohtaja Minttu Kurki edisti tyttöjen ammatinvalintaa teknisille aloille

« Takaisin
15-vuotias liperiläinen Minttu Kurki valtasi Joensuun kaupunginjohtajan Kari Karjalaisen paikan ti 10.10. Plan Internationalin Girls Takeover -tempauksessa. Joensuun on ainoana suomalaisena kaupunkina mukana tyt-töjen päivän valtauksessa. Virallinen tyttöjen päivä on keskiviikkona 11.10. Joensuun valtaus tehtiin päivää etukäteen.

Päivän aikana vs. kaupunginjohtaja Kurki päätti Joensuun kaupungin ja Abloy Oy:n välisestä yhteistyöstä teknisen alan uramahdollisuuksien esittelemiseksi tytöille.  Tytöt pääsevät tulevaisuudessa tutustumaan Abloylla tuotekehitykseen, insinööriosaamiseen ja kone- ja metallialan uusin työtehtäviin ja näissä tehtävissä työskenteleviin naisiin. Yhteistyötä toteutetaan muun muassa tutustumiskäynteinä ja kouluvierailuina seuraavan vuoden aikana. Työn tuloksista raportoidaan vuoden kuluttua tyttöjen päivänä 11.10.2018.

Päivän aikana vs. kaupunginjohtaja Kurki tutustui kaupungin uuteen strategiaan ja keskusteli palkkatasa-arvosta. Vierailulla Lyseon peruskouluun Kurki tapasi 9-luokkalaisia ja keskusteli heidän kanssaan ammatinvalinnasta.  Joensuun nuorisovaltuustossa nuoret esittelivät valtuuston toimintaa ja miten nuoret saavansa äänensä kuuluviin Joensuussa.

"Päiväni on ollut paljon mielenkiintoisempi kuin normaali työpäivä. Haastamme seuraavalla kerralla muita Suomen kaupunkeja ja kuntia osallistumaan tyttöjen päivään", kommentoi päiväksi tehtävistään väistynyt kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Plan International kiinnittää symbolisella Girls Takeover -tempauksella huomion tyttöjen kohtaamaan syrjintään, mutta myös mahdollisuuksiin. Tempaus toteutetaan samanaikaisesti YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivänä keskiviikkona 11.10. ympäri maailmaa Planin toimintamaissa. Yhteensä takeovereita on yli 600.
Päivitetty 11.10.2017

« Takaisin