"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Vastamainosnäyttely Pohjois-Karjalan museossa

« Takaisin

Pohjois-Karjalan museossa esillä oleva vastamainosnäyttely Mainoskupla2014 – Tarinoita tavaroiden takaa esittelee valtakunnallisen Mainoskupla2014-kilpailun julisteiden parhaimmistoa. Ennen kaikkea näyttelyssä on hieno otos Karelia-ammattikorkeakoulun media-alan opiskelijoiden töistä.

Vastamainoksissa kommentoidaan parodian ja huumorin keinoin meitä ympäröivää mainosten tulvaa. Vastamainokset kyseenalaistavat mainosten ja tuotemerkkien välittämää sanomaa ja niiden ylläpitämää kulutuskulttuuria.

"Vastamainosten tekeminen sopii hyvin osaksi media-alan opetusta. Opiskelijat lähettivät töitään Mainoskupla -kilpailuun ja osa töistä menestyi valtakunnallisesti", Karelia-ammattikorkeakoulun opettaja Juha Valonen kertoo.

Mainoskupla2014-kilpailun ja siihen liittyvät näyttelyt järjestävät Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti) ja Luonto-Liitto. Kilpailu ja siihen liittyvät näyttelyt ovat osa Eetin hanketta Kehitysmaat mainosten takana, joka toteutetaan ulkoasiainministeriön tuella. Kilpailun töissä huomio kiinnitetään tavaroiden tuotanto-oloihin sekä ihmisten ja ympäristön hyvinvointiin siellä, missä tavarat tuotetaan ja mihin niitä käytön jälkeen dumpataan.

Pohjois-Karjalan museon monitoimitilassa esillä olevan Mainoskupla2014-näyttelyn kokoamisessa yhteistyökumppaneina ovat olleet Karelia-ammattikorkeakoulu ja Reilun kaupan kaupunki Joensuu. Näyttely on esillä Pohjois-Karjalan museon monitoimitilassa, Carelicumissa  9.11.2014 saakka.


Harri Toivanen

Päivitetty 10.10.2014

« Takaisin