"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Vapaudenpuistosta poistetaan puita turvallisuussyistä

« Takaisin
Vapaudenpuistosta kaatui iso koivu 4.6.2018 Siltakadun puoleiselta reunalta. Koivun rungossa oli suuri lahovaurio. Kaatuessaan puu rikkoi läheisen koivun ja sokerivaahteran latvustoa. Henkilövahinkoja ei tullut.

Piiripuutarhuri Hannu Holopainen kertoo, että Vapaudenpuistosta poistetaan lähipäivinä  turvallisuussyistä huonokuntoisia puita ja kuivia oksia.

Nyt kaatuneen koivun vierestä poistetaan kaksi huonokuntoista puuta ja Torikadun puoleiselta sivulta koivu. Lisäksi Koskikadun katualueelta poistetaan vaahtera, joka on aivan pohjattavan Koskikadun katurakenteen tuntumassa. Pohjaus vaurioittaa puun juuristoa, jolloin sen pystyssä pysyminen on jatkossa epävarmaa.

Samalla puistossa olevan jäätelökioskin vieressä / päällä olevasta poppelin latvustosta leikataan kuivia suurikokoisia oksia.

Vapaudenpuiston puiden kuntoa on kartoitettu viimeksi alueen suunnitteluun liittyen vuonna 2017. Tällöin osa puista todettiin kunnoltaan huonoiksi. Puiston peruskorjaus on suunniteltu tehtäväksi vuonna 2019.
Päivitetty 06.06.2018

« Takaisin