"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Valokuvausmatkalla Reilun kaupan kahvin jäljillä

« Takaisin

Pohjois-Karjalan museossa esillä olevassa Reilu kauppa tuli kaupunkiin -näyttelyssä pääsee joensuulaisen Maria Hopposen valokuvien matkassa Etiopiaan Reilun kaupan kahvin tuotantolaitokseen. Oromia Coffee Farmers Cooperative Unionin tuotantolaitoksessa kahvipavut lajitellaan ja pakataan maailmalle vietäväksi.

Kameraan tallentui myös tunnelmia etiopialaisesta arjesta: koulusta, kirkosta ja kadulta. Maria Hopponen opiskelee valokuvausta Pohjois-Karjalan ammattiopistossa. Näyttely on esillä Carelicumissa 28.9.2013 saakka.

–Yli kymmenen vuoden vapaaehtoistyö kansalaisjärjestöissä ihmisoikeuksien sekä oikeudenmukaisen kehitysmaakaupan parissa inspiroi minua jäljittämään tarkemmin Reilun kaupan kahvia sekä tutustumaan paikalliseen elämään ja kulttuuriin, Maria Hopponen kertoo.

Reilun kaupan järjestelmä on luotu, että myös kehitysmaiden ihmisillä on mahdollisuus tulla toimeen omalla työllään, huolehtia ympäristöstä ja kouluttaa lapsensa. Reilun kaupan avulla myös pienviljelijät pääsevät kansainvälisille markkinoille.

Reilu kauppa ry on myöntänyt Joensuulle Reilun kaupan kaupunki -arvonimen vuonna 2009. Reilun kaupan arvonimi myönnetään kaupungille, joka tukee Reilun kaupan periaatteita sekä ostamalla Reilun kaupan tuotteita että tiedottamalla Reilusta kaupasta. Joensuun kaupunki osallistuu syksyisin viikolla 43 järjestettävään Reilun kaupan viikkoon.

Reilu kauppa tuli kaupunkiin
Pienoisnäyttely Reilusta kaupasta ja sen periaatteista Pohjois-Karjalan museossa
20.8.2013–28.9.2013


Kuva Reilun kaupan näyttelystä

Päivitetty 20.08.2013

« Takaisin