"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Uusien muraalien maalaus alkaa perjantaina 13.9

« Takaisin

Muraalitaiteilijat Natalia Rak ja Robert Proch aloittavat kahden erillisen muraalin maalauksen säävarauksella perjantaina 14.9. Maalaaminen kestää arviolta noin kymmen päivää. Joensuun kaupunki osallistuu nyt toista kertaa valtakunnalliseen UPEA-kaupunkitaidefestivaaliin.

Natalia Rakin maalausten ilmaisu on intensiivistä ja asettelu kiehtovaa. Hehkuvalla ilmaisullaan ja eloisilla väreillään Rakin työt tuovat raikkaan tuulahduksen muraalitaiteen kentälle. Taiteilijan seinämaalauksia on muun muassa Saksassa, Italiassa ja Ruotsissa.

Robert Proch on tunnettu moniulotteisista maalauksistaan, jotka yhdistelevät useita perspektiivejä ja arkkitehtonisia kuvioita. Taiteilijan omintakeisen tyylin kruunaa teosten tarkkaan rajattu väripaletti. Prochin muraaleita on muun muassa eri puolilla Eurooppaa ja Yhdysvalloissa. Joensuuhun syntyvä teos on Robert Prochin ensimmäinen teos kahteen vuoteen.

– Taitelijoiden tyylit ovat hyvin erilaisia, mutta erittäin vaikuttavia. Olemme esimerkiksi yrittäneet saada Robert Prochin mukaan festivaaliimme kahden vuoden ajan. Hienoa, että hän saatiin juuri Joensuuhun, kommentoi UPEA18-festivaalin taiteellinen johtaja Jorgos Fanaris.

Muraalien sijainti vaihtuu Rantakylästä keskustaan

Natalia Rakin ja Robert Prochin muraalimaalaukset maalataan Rantakylän Riihisärkänkadun sijasta Sepänkatu 15 ja Länsikatu 18.

– Valitettavasti jouduimme siirtämään muraalit keskustaan Joensuun Kodit Oy:n vetäydyttyä hankkeesta. Toivon, että pystymme tulevaisuudessa tuomaan muraalimaalauksia tai muuta kaupunkitaidetta Rantakylään, taustoittaa tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen.

– Natalia Rakin ja Robert Prochin teokset sijoittuvat samaan kortteliin, jonne hollantilaiskaksikko TELMO MIEL maalasi muraalin. Keskustaan syntyy nyt hieno kokonaisuus muraalitaidetta ja teokset tukevat toinen toisiaan, jatkaa Pyykkönen.

Päivitetty 13.09.2018

« Takaisin