"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Toriparkin harjannostajaiset ja tutustumistilaisuus 11.6.

« Takaisin

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan rakentaman toriparkin harjannostajaisia vietetään maanantaina 11.6.2018 klo 14.00. Samana päivänä kaupunkilaisilla on mahdollisuus tutustua kohteeseen klo 16-18.

Toriparkin kaiken kansan harjakaisissa tarjoillaan nopeimmille 500 annosta hernekeittoa ja 1000 kuppia kahvia munkin kera Laasonen Duon tahdittamana. Toriparkkiin pääsee tutustumaan 250 henkilöä kerrallaan, joten pieneen odotteluun voi olla syytä varautua.

Toriparkki valmistuu aikataulussa

Toriparkin rakentaminen on edennyt täysin aikataulun mukaisesti, ja se valmistuu syyskuun aikana. Toriparkkiin tulee yhteensä n. 400 autopaikkaa. Sisäänajo tapahtuu Koski- ja Torikadun kulmauksesta. Toriparkissa on yhteensä neljä uloskäyntiä, joista kolmessa on myös hissi.  Hissilliset uloskäynnit sijaitsevat Koski- ja Torikadun kulmauksessa, Koskikadun puolella keskellä Toriparkkia sekä Silta- ja Torikadun kulmauksessa. Portaat nousevat näiden lisäksi myös torilavalle.

Toriparkkiin tulee n. 50 lämmitystolppaa, neljä sähköautojen latauspistettä sekä invapaikat hissien läheisyyteen. Sähköautojen latauspisteitä on mahdollisuus lisätä myöhemmin.

Pysäköinti hoidetaan EuroPark Autopay -järjestelmän avulla, eli pysäköintiaika ja -maksu määräytyvät saapuvien autojen rekisterinumeroiden perusteella. Vastaava järjestelmä on käytössä Joensuun Sokoksessa.

Toriparkista on mahdollisuus vuokrata paikka pitempiaikaista tarvetta varten, sekä lunastaa ns. velvoitepaikkoja. Nimettyjä paikkoja halliin ei invapaikkoja lukuun ottamatta ole tulossa. Toriparkki on avoinna 24/7.

Rakentamisessa mukana paljon maakunnan omaa työvoimaa

Toriparkki on suunniteltu ja rakennettu mahdollisimman paljon maakunnan omaa työvoimaa hyödyntäen. Toriparkin suunnittelusta vastaavat: Suunnittelutoimisto Pauli Nuutinen Ky (Joensuu), Insinööritoimisto Kantelinen Oy (Joensuu), Insinööritoimisto SRT Oy (Kuopio), FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy (Joensuu), Sähkösuunnittelu Juha Eskelinen Oy (Outokumpu), Insinööritoimisto Kurkinen Oy (Lieksa) sekä L2 Paloturvallisuus Oy (Helsinki).

Toriparkin urakoitsijat ovat JPH-Maanrakennus Oy (pääurakoitsija, Joensuu), Koneurakointi Antero Varis Oy (Joensuu), Pielisen Betoni Oy (Pankakoski), Joteco Oy (Lehmo), Caverion Suomi Oy (Joensuu), Lämpökarelia Oy (Joensuu) sekä Sähkö Saarelainen Oy (Joensuu).
                                            
Rakennustyömaa työllistää kokoaikaisesti keskimäärin 25-30 oman maakunnan ammattilaista.

PKO rakennuttaa maanalaisen pysäköintilaitoksen tytäryhtiönsä Joensuun Toriparkin lukuun. Toriparkin päällystämisestä ja esiintymislavan rakentamisesta vastaa Joensuun kaupunki. 

Päivitetty 07.06.2018

« Takaisin