"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Tonttimyynti paransi kaupungin tulosta

« Takaisin

Joensuun kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös on 1,3 miljoonaa ylijäämäinen. Tulosta paransivat erityisesti myyntivoitot tonteista sekä lomapalkkavelan kirjaus. Tonttien myyntivoitto oli kaikkiaan 5,15 miljoonaa euroa. Budjetit ylittyivät sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa että koulutuspalveluissa.

Kaupungin käyttötalous kasvoi valtakunnan keskiarvoa enemmän. Joensuun toimintakatteen kasvu oli 3,5, kun maan keskiarvo oli 1,6 prosenttia.

Kaupungin lainakanta kasvoi korkean investointitason seurauksena 32 miljoonaa euroa. Suurimpia investointeja olivat Siilaisen terveysaseman uudistaminen, Rantakylän päiväkoti ja liikunnan monitoimihalli sekä Pataluodon, Karhunmäen ja Nepenmäen koulut. Silti Joensuulla on vielä keskimääräistä vähemmän lainaa. Joensuussa lainaa on 2421 euroa asukasta kohden, kun keskimäärin kunnilla on lainaa 2970 euroa asukasta kohden.

Verotulot kasvoivat Joensuussa hitaammin kuin koko maassa keskimäärin, mutta valtionosuuksia Joensuu sai enemmän kuin muut kunnat keskimäärin.

Tilinpäätöksen ennakkotietoja 22.2.2017 (pdf, 1,7 mt)


« Takaisin