"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Syksyn nuorisovaltuustovaalien ehdokasasettelu alkaa 3.9.

« Takaisin

Joensuun nuorisovaltuustovaalit järjestetään marraskuussa 2018. Ehdokasasettelu vaaleihin on 3.9.–12.10.2018. Ehdolle voivat asettua 2000–2005 syntynet Joensuussa kirjoilla olevat nuoret.
 
Vaalit järjestetään yläkouluilla 13.11.2018. ja toisen asteen oppilaitoksissa 14.11.2018. Kouluihin kuulumattomat nuoret voivat äänestää ennakkoon 7.-8.11.2018 kauppakeskus Iso Myyssä.

Vaaleissa äänioikeutettuja ovat vuosina 2000–2005 syntyneet 3.9.2018 alkaen Joensuussa kirjoilla olevat nuoret. Äänioikeutetut saavat postitse infoa vaaleista ja ehdokashakulomakkeen.

Nuorisovaltuuston toimintaan voi tutustua valtuuston verkkosivuilla  sekä Facebookissa www.facebook.com/JNSnuva ja Instagramissa @jnsnuva

Nuorisovaltuusto kannustaa kaikkia äänioikeutettuja nuoria käyttämään äänensä ja vaikuttamaan kaupunkimme nuorten elämään.

Nuorisovaltuuston tavoitteena on saada ehdokkaita koko kaupungin alueelta. Nykyiset nuorisovaltuutetut käyvät Joensuun kouluilla kertomassa nuorisovaltuuston toiminnasta ja syksyn vaaleista syyskuun aikana. Valtuutetut kiertävät myös nuorisotaloilla ja järjestävät erilaisia tapahtumia vaalitietoisuuden lisäämiseksi.

Nuorivaltuusto tarjoaa tekemistä ja verkostoitumista

Vaaliteemoina nuorisovaltuusto korostaa nuorten vaikuttamismahdollisuuksia koko Joensuun alueella. Nuorisovaltuustossa voi osallistua samalla nuorten hyvinvointia edistävien tapahtumien järjestämiseen. Valtuusto tarjoaa myös verkostoitumismahdollisuuksia.

Vuodesta 2013 lähtien nuorisovaltuustossa toiminut aktiivi Juho Räsänen kertoo omista kokemuksistaan nuorisovaltuutettuna:

- Nuorisovaltuusto tuo minulle mieleen paljon hyviä muistoja, kavereita ja unohtumattomia hetkiä, joita en olisi muuten päässyt kokemaan. Minua on aina kiinnostanut vaikuttaminen, mutta ei niinkään politiikka tai asioihin 100 % sitoutuminen, onhan tän ikäsellä kaverilla paljon muutakin tekemistä.

- Kun kuulin nuorisovaltuustosta ensimmäisen kerran vuoden 2012 vaalien alla ajattelin, että siinäpä olisi kiva harrastus, vaikka ujo poika olinkin. Se tie olikin paljon pidempi, kuin alun perin ajattelin. Olin nuorisovaltuustossa kolme kautta, eli kuusi vuotta, enkä kadu sitä että hyppäsin kylmään veteen. Näiltä vuosilta minulle jäi paljon kavereita, kokemuksia ja sellaisia asioita joita ei voi rahalla saada tai muualla kokea, Räsänen kertoo.

Päivitetty 30.08.2018

« Takaisin