"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Suven avauksen ohjelmassa 1.6. juhlistetaan 170 vuotta täyttävää Joensuuta

« Takaisin

Perjantaina kesäkuun ensimmäisenä päivänä Joensuun Laulurinne on taas ääriään myöten täynnä, kun 6 000 oppilasta ja noin 15 000 katsojaa kokoontuvat avaamaan Suomen suven laulamalla kello 18 alkaen.

Suomen suven avaus järjestetään nyt jo 34. kerran. Tänä Joensuun 170-vuotisjuhlavuonna ohjelma on joensuulaistakin joensuulaisempi.

Monelle se ainoa oikea Suven avauksen laulu Suvilaulu Joensuulle palaa ohjelmistoon. Kappale tehtiin alun perin juuri tätä tapahtumaa varten ja nyt se kuullaan uutena sovituksena. Aivan uutukainen kappale perjantai-illassa puolestaan on Mika Vanhasen säveltämä kappale Kesä-Joensuu.

Joensuuta muistetaan myös JoenVoLin cheerleading-joukkue Mistin esityksessä, ja oppilaat ovat harjoitelleet Joensuulle erityisen onnitteluhuudon. He ovat askarrelleet juhlaa varten puna–musta–valkoiset huiskat, joilla on oma tehtävänsä illan ohjelmassa.

Syntymäpäivävuoden kunniaksi artistivieraskin haluttiin omasta kaupungista ja lasten kanssa laulaa kaksi kappaletta vuoden 2015 the Voice of Finland -kisan voittaja Miia Kosunen.

Suven avauksen ohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.joensuu.fi/suvenavaus.

Lasten suurkuoron lisäksi mikkien takana laulaa Niittylahden koulun kuoro ja 12 Joensuun koulusta koottu Joensuun uusi lapsikuoro Joen Suut. Illan säestyksestä vastaa hieno Joensuun puhallinorkesteri Mika Hirvosen johdolla ja orkesteria vahvistavat Joensuun kaupunginorkesterin puhaltajat. Suven avauksen juontaa luokanopettaja Perttu Kivivuori.

Tapahtuma lähetetään suorana nettilähetyksenä myös Yle Areenassa. Ohjelma on sen jälkeen nähtävissä Areenassa vielä 30 päivän ajan.

Linnunlahdella on liikkeellä suuri joukko väkeä ja paljon koululaisbusseja, joten yleisön toivotaan saapuvan Laulurinteelle kävellen tai pyörällä. Viime vuoden tapaan Laululavan läheisyyteen on järjestetty kaksi pyöräparkkia.

Linnunlahdentie on suljettu väliltä Länsikatu–Hallitie kello 17–20. Sulku ei koske linja-autoja. Vammaisen pysäköintiluvalla saa pysäköidä auton Laulurinteen suihkulähteen lähelle osoitetuille paikoille.

Päivitetty 30.05.2018

« Takaisin