"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Seuraa uuden muraalin maalaamista suorana kaupungin Youtube-tilillä

« Takaisin

Hollantilainen taiteilijakaksikko TELMO MIEL maalaa uuden muraalin Joensuun keskustaan. Työ aloitetaan säävarauksella 19.9.2017 osoitteessa Malmikatu 29. Teos on osa Upeart-yhdistyksen järjestämää UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia, jossa Joensuun kaupunki on yhteistyökumppanina. Kaupunki striimaa muraalin maalaamisen suorana kaupungin Youtube-tilillä.

Telmo Pieperin ja Miel Krutzmannin muodostaman TELMO MIELin leikkisä, unimainen ja abstrakti tyyli saa katsojan tulkitsemaan teosten aiheita uudesta näkökulmasta.

- TELMO MIEL on arvostettu ja kovatasoinen taiteilijakaksikko. Olemme innoissamme, että saamme heidät Suomeen. Toimitimme heille ennakkoon perustietoa Joensuusta taiteellisen taustatyön tueksi, ja he jo odottavat Joensuuhun matkustamista. Tuleva teos sopii Joensuu-hun mainiosti maanläheisyytensä ja inhimillisten aihepiiriensä vuoksi, kertoo UPEA17-festivaalin pääkuraattori Jorgos Fanaris.

TELMO MIELin teos on toinen tänä vuonna maalattava muraali Joensuussa. Elokuussa maalatun karhu-aiheisen muraalin vastaanotto on ollut hyvä.

- Olemme saaneet huikean paljon positiivista palautetta muraalista, joka herätti huomiota erityisesti sosiaalisessa mediassa. Nyt haluamme jakaa teoksen maalaamiseen kaikille kiin-nostuneilla. Kuka tahansa voi seurata työn etenemistä kaupungin Youtube-tilillä, kertoo tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen.

Toista kertaa järjestettävä UPEA-festivaali tuo yli 20 muraaliteosta sekä muuta kaupunkitaidet-ta ja tapahtumia 13 suomalaiskaupunkiin. Festivaalin tapahtuma-aika on syyskuu. Joensuu on mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa.

Päivitetty 14.09.2017

« Takaisin