"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Senioripihan asukkaat muuttavat uusiin asuntoihinsa

« Takaisin

Joensuuhun rakentuva ikäihmisten hyvinvointikeskus Senioripiha on saanut ensimmäiset asukkaansa. Kolmesta rakennuksesta koostuvan Senioripihan ensimmäinen rakennus valmistui maaliskuun lopussa. Rakennuksessa on kaikkiaan 75 ikäihmisille tarkoitettua vuokra-asuntoa.

Asunnoista 20 on niin sanottuja pienryhmäkotiasuntoja, jotka on tarkoitettu päivittäistä kotihoitoa tarvitseville. Asuntojen koko vaihtelee 38 ja reilun 50 neliömetrin välillä. Suurimmat asunnot on tarkoitettu pariskunnille. Kaikissa asunnoissa on olohuone, keittiötila, makuuhuone, suihkuhuone ja wc, eteistila ja lasitettu parveke.

Seitsemänkerroksisen rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa on rollaattorien säilytyspaikka sekä sähköisten pyörätuolien lataus- ja säilytyspiste. Ensimmäisen kerrokseen tulevat myös Respecta Oy apuvälineklinikan toimitilat ja myymälä sekä Joensuun kaupungin fysioterapian työtilat.

Ylimmässä kerroksessa on asukkaiden käyttöön tarkoitetut saunatilat, pyykkitupa ja kaksi kattoterassia. Rakennuksessa on kaksi hissiä, joilla pääsee kaikkiin kerroksiin.

Asukkaita opastetaan ja autetaan

Senioripihan ensimmäiseen rakennukseen muuttaa yhteensä 84 ihmistä. Muuton yhteydessä uusia asukkaita opastetaan ja autetaan omassa asunnossa ja muissa rakennuksen tiloissa kulkemiseen sekä erilaisten laitteiden käyttämiseen.

Senioripihan asukkaat on valittu yksilöllisen arvioinnin perusteella. Keskeisiä valintakriteereitä ovat olleet ikä, terveydentila, nykyiset asuinolosuhteet sekä tulot ja varallisuus.

Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä

Senioripihasta kehitetään vaiheittain joensuulaisten ikäihmisten hyvinvointikeskus. Rakennukset nousevat yksi kerrallaan.

Senioripiha tarjoaa asumisen lisäksi hoito-, hoiva- ja hyvinvointipalveluja sekä vertais- ja vapaaehtoistoimintaa. Palveluja ja toimintoja kehitetään ja tuotetaan yhteistyössä julkisen ja yksityisen sektorin kanssa.

Senioripihan toista rakennusta rakennetaan jo ja sen on määrä valmistua keväällä 2015. Siihen tulee 80 tehostetun hoivan asuntoa. Rakennuksen alakertaan tulee ravintola, aulakahvila, info-tiski sekä kaupungin päivätoiminnan, muistihoitajan, kotihoidon ja sosiaalipalveluiden tiloja ja monitoimihuone eri harrastusryhmiä varten.

Kolmannen rakennuksen rakentaminen aloitetaan, kunhan toinen rakennus sekä kortteliin tuleva pysäköintihalli valmistuvat. Kaikki kolme rakennusta yhdistetään kulkukäytävillä. Kaikkiaan Senioripihaan tulee 250 ikäihmisten asuntoa.

Päivitetty 02.04.2014

« Takaisin