"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Romantiikan huumaa 1.11. Carelia-salissa kello 10 ja 19

« Takaisin

Torstaina 1.11. on tarjolla suuren orkesterin täyteläistä sointia ja romantiikan koskettavia säveliä, kun Karjalan filharmoninen sinfoniaorkesteri saapuu Joensuun kaupunginorkesterin vieraaksi Kalevalan mailla -konsertissa. Konsertti alkaa kello 19 Carelia-salissa osoitteessa Yliopistokatu 4.

Yli 70 muusikon yhteiskonsertin avaa kulttuurijohtaja Sari Kaasinen sävellyksellään "Tämä kylä".

Konsertissa kuullaan lisäksi Uuni Klamin Kalevala-sarja. Klamin sinfoninen runoelma kansalliseepoksestamme on musiikkina yhtä ikoninen kuin Akseli Gallen-Kallelan Kalevala-kuvitus.

Konsertin päättää Rahmaninovin toinen sinfonia, joka kuullaan Joensuussa ensimmäistä kertaa. Tämä venäläisen romantiikan ajan suurteos on täynnä tunteen paloa.

Taiteellinen johtaja Jurjen Hempel iloitsee erityisesti tästä rajat ylittävästä yhteistyöstä venäläisten suomalaisten muusikoiden kesken.

Iltakonsertin lisäksi avoimet harjoitukset kello 10

Carelia-salilla on yleisölle tarjolla kaksi esitystä. Iltakonsertin lippuja myydää Carelicumissa (Koskikatu 5) tai ovelta. Yleisölle avoin maksuton harjoitus on kello 10. Harjoitus sisältää osia illan konserttiohjelmasta. Avoimen harjoituksen solistina kuullaan myös Sari Kaasista. Avoimen harjoituksen kesto on 45 minuuttia.

Suomalais-venäläinen orkesteriyhteistyö Joensuun kaupunginorkesterin ja Karjalan valtionfilharmonian orkesterin sisältää yhteiskonsertit Joensuussa ja Petroskoissa.

Petroskoissa orkesterit esiintyvät 6.11. johtajanaan Anatoli Rybalko. Orkesteriyhteistyölle on saatu tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Päivitetty 31.10.2018

« Takaisin