"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Rasismia vastaan koulutuksella - Kaupungin turvallisuustyöryhmä kokoontui

« Takaisin

Joensuun kaupungin vetämä turvallisuustyöryhmä kokoontui to 27.9.2018 Vapaudenpuistossa edeltävällä viikolla tapahtuneen rasistisen pahoinpitelyn johdosta. Tilaisuudessa keskusteltiin tapahtuneesta, kaupungin yleisestä turvallisuustilanteesta ja rasismin vastaisista toimenpiteistä.  

Joensuu on monikulttuurinen kaupunki. Tällä hetkellä kaupungissa asuu yli 2 000 ulkomaalaista. Tämän lisäksi kaupungissa on yli 1 000 kansainvälisiä opiskelijaa, sekä tutkinto- että vaihto-opiskelijoita. Koulutusvienti ja ulkomaalaisille suunnatut tutkinto-ohjelmat ovat tärkeä osa alueen oppilaitosten toimintaa.

Turvallisuustyöryhmä otti tapaamisessa ryhmän uusiksi jäseniksi Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun.

Joensuun kaupunki kouluttaa henkilöstöä

Tämän vuoden lopussa käsittelyyn tuleva Joensuun kaupungin kotouttamisohjelma 2018–2021 ehdottaa kaupungin koko henkilöstölle rasisminvastaista koulutuskokonaisuutta ja yhteisien toimintatapojen kehittämistä, kun kaupungin työntekijä havaitsee työssään syrjintää tai rasismia. Ohjelman laatii kaupungin maahanmuuttajapalvelut.

-    Tärkeässä avainasemassa tässä meillä ovat eri toimialojen esimiehet, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen kommentoi.
Kaupunki uudistaa turvallisuusohjelmansa ensi vuoden puolella. Työn pohjustamiseksi kaupunki kerää syksyllä 2018 yhteistyökumppaneiden näkemyksiä turvallisuustilanteesta ja sen muutoksista.

Rasismia vastaan koulutuksella ja viestinnällä

Rasismin vastaisessa työssä korostuu ennaltaehkäisevä työ ja tiedon lisääminen.

-    Ihmiset tarvitset tietoa, mitä rasismi on ja kuinka siihen voi puuttua. Suomeen voidaan muuttaa olosuhteista, joissa syrjintä on arkipäivää. Tällöin korostuu tiedotus, toimijoiden välinen yhteistyö sekä rasismia kokeneiden ohjaus oikeiden palveluiden ääreen, Tiina Sotkasiira Joensuun seudun rasisminvastaisesta työryhmästä kertoo.

Työryhmä toteaa yhteisesti, että aiheesta tarvitaan lisää viestintää ja ennaltaehkäisevää koulutusta.  

-    Rasismia kohtaan meillä on täällä Joensuussa nollatoleranssi. Selkeä enemmistö kaupunkilaisista tuomitsee rasismin ja rasistiset teot. Kokonaisuutena Joensuu on turvallinen paikka asua, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen lopettaa.

Joensuun kaupungin vetämä turvallisuustyöryhmä kokoontui to 27.9.2018. Paikalla olivat edustajat Itä-Suomen poliisista, Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta, Itä-Suomen yliopistolta, Karelia-ammattikorkeakoulusta, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksestä ja Joensuun seudun rasismin vastaisesta työryhmästä. Työryhmä kokoontuu säännöllisin väliajoin.

Päivitetty 04.10.2018

« Takaisin