"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Rantakylään maalataan kaksi muraalia syyskuussa

« Takaisin
Joensuun kaupunki osallistuu toista kertaa valtakunnalliseen UPEA18-kaupunkitaidefestivaaliin, joka järjestetään syyskuussa 2018. Tänä vuonna Joensuuhun maalataan kaksi uutta uniikkia seinämaalausta eli muraalia. Muraalit maalaavat puolalaiset taitelijat Natalia Rak (s.1986) ja Robert Proch (s. 1986).

Muraalien maalaus aloitetaan alustavan aikataulun mukaisesti 13.9.2018. Joensuun kaupunki suunnittelee yhdessä Joensuun Setlementti ry:n Hyvä me! -projektin kanssa maalausviikolle erilaisia aktiviteetteja. Lisäksi UPEA18-kaupunkitaidefestivaalin kanssa järjestetään alueen taitelijoille Artisti talk-keskustelutilaisuus, jonka tarkoituksena on lisätä alueen taitelijoiden ja kansainvälisten taitelijoiden välistä vuoropuhelua muraalitaiteesta. Lisätietoa muraalien maalausviikon aikaisista tapahtumista tiedotetaan syyskuussa.

– Kaupunkilaiset ovat toivoneet ennen kaikkea Rantakylään kaupunkitaidetta ja on hienoa, että pääsemme nyt vastaamaan kysyntään. Luvassa on kaksi hyvin erilaista ja mielenkiintoista teosta, toteaa tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen.

Joensuun kaupungin yhteistyökumppaneina muraalien osalta toimivat Joensuun Kodit Oy ja Joensuun Setlementti ry, joiden kanssa projektin toteutusta on suunniteltu kahden kuukauden ajan. Joensuun Kodit Oy toimii kiinteistöjen omistajana ja Joensuun Setlementti ry korttelitoiminnan kehittäjänä.

– Yhteistyö Joensuun Kodit Oy:n ja Joensuun setlementin kanssa on ollut vaivatonta ja molemmat toimijat ovat nähneet ensimmäisistä keskusteluista saakka kaupunkitaideprojektin arvon. Tästä iso kiitos kumppaneille, jatkaa Pyykkönen.
Päivitetty 07.09.2018

« Takaisin