"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Pohjoiskarjalaisille järjestöille pidetään ilmastoilta 12. helmikuuta

« Takaisin

Pohjois-Karjalassa toimivat järjestöt kutsutaan mukaan järjestöille tarkoitettuun ilmastoiltaan 12. helmikuuta. Tilaisuus alkaa kello 16.30 Kukkolan tilalla osoitteessa Vanha valtatie 70.

Ilmastoillassa nostetaan esiin Pohjois-Karjalassa toimivien järjestöjen omia kokeilevia ja kannustavia ilmastotekoja. Lisäksi kuullaan, millaisia työkaluja ilmastotyöhön ja sen viestintään on. Illan aikana pohditaan myös oppimiskahvilan muodossa konkreettisia askelia järjestöjen ilmastotekojen aloittamiseksi ja jatkamiseksi.

Ilmastoillan ohjelma päivittyy sivulla www.jelli.fi/tapahtuma/jarjestojen-ilmastoilta. Tilaisuuteen voi ilmoittautua 4.2. asti joko sähköpostitse saara.ihanamaki@joensuu.fi tai puhelimitse, puh. 050 431 6702.

Illan järjestää Joensuun kaupungin Ilmastokorttelit-hanke ja toteuttamisessa ovat mukana myös Maaseudun sivistysliitto, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys, Pohjois-Karjalan Martat sekä Pohjois-Karjalan järjestöasianneuvottelukunta.

Ilmastokorttelit-hanke on yksi kaupungin Ilmasto-ohjelman toimenpiteistä. Joensuun kaupungin ilmastotavoite olla Hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä on Suomen kunnianhimoisin.

Hiilineutraali yhteiskunta tuottaa vain sen verran kasvihuonepäästöjä kuin se pystyy sitomaan niitä. Joensuun kaupungin tavoitteena on yhdessä tehden vähentää päästöjä 60 prosenttia vuoden 2007 tasosta vuoteen 2025 mennessä. Jäljelle jäävät päästöt kompensoidaan tai varastoidaan hiilinielujen avulla.

Ilmastokortteleita voi seurata somessa @climatejoensuu.

Päivitetty 22.01.2019

« Takaisin