"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Nuorisovaltuusto puistelee lehden sivuilla mielenterveysongelmiin liittyviä asenteita

« Takaisin

Nuoret ovat kirjoittaneet lehteen mielenterveysongelmistaan. Joensuun nuorisovaltuuston toimittama Mielenrauhaa-lehti käsittelee nuorten mielenterveysongelmia osana jokapäiväistä elämää. Edellisen kerran nuorisovaltuusto teki lehden vanhempien avioerosta. Mielenrauhaa-lehteä jaetaan Joensuun kouluihin ja nuorisotoimijoille eri puolille Suomea, jotta se tavoittaisi mahdollisimman monta nuorta.

Lehden tarinat on kerätty sosiaalisen median ja puskaradion avulla, ja niiden nimettömyys mahdollistaa riipaisevan todenmukaisuuden. Lehden tekoprosessi käynnistyi nuorisovaltuuston yksittäisten jäsenten halusta vaikuttaa mielenterveysongelmia koskeviin asenteisiin, jotta ongelmien kanssa painivilla nuorilla olisi tasavertainen mahdollisuus olla osana yhteiskuntaa ilman syrjintää tai ennakkoluuloja. Nuorille haluttiin tarjota kanava oman tarinansa kertomiseen ilman leimatuksi tulemista. Tarinoista käyvät ilmi yhteiskunnan ja vanhemmuuden haasteet sekä aikuisen tuen merkitys nuorten arjessa jaksamiselle. Tarinoilla on haluttu luoda toivoa, että apua hakemalla nuori voi kokea onnellisuutta ja yhteenkuuluvuutta ilman jatkuvaa vaikenemista tai häpeän aiheuttamaa painetta.

Nuorisovaltuusto on tehnyt yhteistyötä Joensuun nuorisopalvelukeskuksen kanssa. Nuorisovaltuuston mukaan lehdenteko on ollut pitkä mutta palkitseva projekti, ja lehti on jo nyt saanut myönteisen vastaanoton. Myös Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen on kirjoittanut lehteen tervehdyksensä.

Lehti on luettavissa osoitteessa www.mielenrauhaa.com.


« Takaisin