"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Nepenmäen kirjasto avautuu 30.8

« Takaisin

Nepenmäen uuden koulun yhteydessä sijaitseva Nepenmäen kirjasto avaa ovensa 30. elokuuta klo 13. Joensuun uuden lähikirjaston avajaisjuhlaa vietetään torstaina 28.9.2018.

Muunneltavat tilat sopivat moniin tarpeisiin

Kirjaston tilat on suunniteltu vastaamaan nykykirjaston monenlaisiin ja muuttuviin tarpeisiin. Uusissa tiloissa voidaan järjestää esimerkiksi yleisötilaisuuksia. Pehmeät lukuportaat muodostavat katsomon noin 80:lle hengelle ja käytössä on lisäksi videoprojektori ja valkokangas. Kirjastossa on käytössä ainoastaan kannettavia tietokoneita ja osa hyllyistä on siirrettävissä.

Kirjaston yhteydessä on moderni ryhmätyötila mediateekki. Mediateekki on päivisin pääsääntöisesti koulun kanssa yhteiskäytössä, mutta iltaisin se tarjoaa hiljaisen työtilan asiakkaille ja on varattavissa ryhmien käyttöön.

-Nepellä säilyy perinteinen kirjaston henki kirjahyllyineen, mutta liikuteltavuuden ja modernin tekniikan ansiosta kirjasto muuttuu tarvittaessa myös opetustilaksi ja esittävän taiteen näyttämöksi, kirjaston johtaja Vesa Liminka kertoo.

Uuden kirjaston kouluyhteistyö tulee olemaan tiivistä. Lukemaan innostamisessa voidaan käyttää hyväksi entistä paremmin myös uutta esitystekniikkaa. Kouluyhteistyöstä vastaava informaatikko Katri Pesonen toteaa:
-Koululaiset tulevat käyttämään kirjastoa päiväsaikaan paljon. Heistä kasvatetaan tässä paitsi nykyisiä, myös tulevaisuuden kirjastonkäyttäjiä.

Asiointi mahdollista myös viikonloppuisin

Myöhemmin syksyllä omatoimiajat laajentavat Nepenmäen kirjaston aukioloaikoja mahdollistaen myös viikonloppuasioinnin. Omatoimiaikoina kirjastossa ei ole ollenkaan henkilökuntaa paikalla ja asiointi tapahtuu käyttäen lainaus- ja palautusautomaattia. Omatoimiajat tulevat täydentämään kirjaston palvelua heti, kun vaadittava tekniikka omatoimikäyttöä varten on valmis. Ajankohdasta tiedotetaan erikseen.

Päivitetty 23.08.2018

« Takaisin